Pinksteren top 10

Fietsen met Pinksteren

Zondag 27 mei en Maandag 28 mei is het weer pinksteren. De weersvoorspellingen zijn goed en dus het is tijd voor een dagje uit! Er is dan ook genoeg te doen maar waar moet je uit kiezen? Daar biedt elke dag vakantie de uitkomst met de pinksteren top 10, de leukste dingen die je kan doen op 1e en 2e Pinksterdag

1. 100 jarig jubileum Fietselfstedentocht.De fietselfstedentocht is een toerfietstocht van rond 240 kilometer langs de elf Friese steden. De tocht wordt jaarlijks op pinkstermaandag georganiseerd door de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht te Bolsward.
De fietselfstedentocht is op Pinkstermaandag. De tocht viert dan zijn 100 jarig jubileum. Als je meer wil weten ga je naar de website.

2. Tong Tong Fair, Malieveld Den Haag. In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Meer dan een halve eeuw later vinden én doen we dit nog steeds: Welkom op de Tong Tong Fair, de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. 26 t/m 28 mei geopend van 12.00 tot 22.00 uur Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Herdenkingsceremonie op het Amerikaans Oorlogskerkhof in Margraten op 27 mei.  Sinds 1945, wordt er ieder jaar op Memorial Day (de Amerikaanse Dodenherdenking) een herdenkings ceremonie op het kerkhof gehouden waarbij Amerikaanse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn.  Aanvang is om 15.00 uur. Zoals ieder jaar zal het gebeuren voor het publiek toegankelijk zijn en zal het weer druk bezocht worden, want het Amerikaanse kerkhof in Margraten heeft nog altijd een speciale betekenis voor velen. Om verkeersopstoppingen te mijden wordt er aangeraden tijdig te arriveren.

4. Eerste Europees Kampioenschap Panna Knock Out in Beverwijk. Op zondag 27 mei zijn er ware balgoochelaars en pingelaars te zien. Dan wordt namelijk voor de zevende keer de Panna Knock Out Final georganiseerd. Op De Bazaar te Beverwijk gaat het om de titels Nederlands Kampioen in de categorieën jeugd, dames en heren. Voor die laatste groep wordt voor het eerst ook de Europese titel vergeven. Panna is een tegen een straatvoetbal waarbij de subtiele voetbeweging meer waard is dan het scoren van een doelpunt. Meer informatie vind je op de website.

5. Dunya Festival Rotterdam. Op 27 mei komen onder meer Sex Pistols dochter Hollie Cook, dichter Ted van Lieshout en soulfunk sensatie The Excitements optreden. Dunya programmeert dit jaar meer dan 40 muziek-, poëzie- en letterenacts vanuit de hele wereld verdeeld over vijf podia. Het festival wordt gehouden bij het Park bij de Euromast. Het begint om 13.00. Voor meer informatie ga je naar de website.

6. Het 16e International Gipsy Festival in Tilburg. Op 1e en 2e Pinksterdag kun je naar Tilburg om kennis te maken met de Zigeuner cultuur en muziek. Op Zondag is er de BalkanBlues Contest, die is gratis toegankelijk. Op maandag is het de Festivaldag Op weg naar het 16e International Gipsy Festival. Voor meer informatie en kaartverkoop ga je naar de website.

7. – Friese Elfstedentocht op de Solex. In samenwerking met de Friesche Motor Club (FMC) organiseert Solexclub A.O.W. de Elfstedentocht. Met een lengte van circa 225 km is dit voor velen de langste toertocht van het jaar. De tocht wordt elk jaar verreden op Pinkstermaandag, op dezelfde dag dat ook circa 18.000 fietsers hem fietsen. De Solexen starten om 06.00 uur bij het Friesland Expo Center (FEC) te Leeuwarden en gaan dan via Sneek en IJlst naar Sloten. Voor meer informatie ga je naar de website.

8. Pinkpop . Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Met namen als Anouk, Linkin Park, Racoon en Bruce Sprinsteen is dit festival niet over te slaan dit jaar. Voor meer informatie ga je naar de website.

9. 10 jaar Wicked Jazz Sounds. Wicked Jazz Sounds viert haar 10-jarig bestaan op zondag 27 mei in de Amsterdamse Melkweg én Sugar Factory. Radio 6 Soul & Jazz zal een groot gedeelte van deze nacht live vanaf locatie uitzenden. Van een feestje in een klein bovenzaaltje is Wicked Jazz Sounds in tien jaar uitgegroeid naar een muzikaal platform dat de hele wereld wil en kan laten dansen
met een lach. Voor meer informatie en kaartverkoop ga je naar de website.

10. William Degouve de Nuncques, schilder van het mysteerierierie’’in Kröller–Müller Museum –Müller Museum. Degouve de Nuncques (1867-1935) behoorde tot de groep Belgische symbolisten die rond 1900 in Brussel en omstreken actief was. Als schilder en dichter droeg hij bij aan het artistieke klimaat, waarin kunstenaars zich begaven op het snijvlak van beeldende kunst en literatuur. Vanaf zondag is in vier zalen een expositie van zijn oeuvre, geplaatst in de context waarin hij leefde en werkte. Meer informatie vind je op de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.