Polen verwacht 1 miljoen gasten

Polen verwacht 1 miljoen gasten 9

Voetbalfans in Polen. Foto: M.Szajewski


De Poolse Organisatie voor Toerisme verwacht dat het EK rond de 1 miljoen bezoekers uit het buitenland zal trekken. In de aanloop naar het EK is het aantal hotels in Polen fors uitgebreid, tegen juni dit jaar zal het totale aantal hotels op 2000 liggen. Ook in vier speelsteden Warschau, Poznan, Gdansk en Wroclaw zijn in totaal 28 nieuwe hotels geopend, goed voor 2500 extra kamers. Het totaal aantal slaapplaatsen in de vier steden bedraagt ruim 425.000 bedden.

Tussen 2008 en juni 2012 is 36 miljard euro geïnvesteerd in uitbreiding van het wegennetwerk waaronder 900 km nieuwe snelwegen en 363 miljoen euro in de terminals van zes luchthavens. Speciaal voor bezoekende fans zijn de Polish Pass en de Polish Guide www.polishguide2012.pl in het leven geroepen, waarmee bezoekers een schat aan informatie over de speelsteden, locatie fan zones, transport, tickets, toeristische attracties, concerten, agenda’s en meer kunnen krijgen en boeken. Met de Polish Pass kan men onder meer hotels, treinkaartjes, vliegtickets, ziektekostenverzekering, tickets voor openbaar vervoer in de speelsteden en meer. Er zijn vier officiële fan zones, te weten Parade Square in Warschau, People’s Gathering Square in Gdansk, Freedom Square in Poznan en Salt Square in Wroclaw.

Op wedstrijddagen verwacht Warschau 150.000 fans uit binnen- en buitenland, beddencapaciteit in Warschau en omgeving bedraagt zo’n 100.000. De fan zone in Gdansk met een oppervlakte van 40.000m² is ideaal gelegen op 600 meter van het treinstation en 500 meter van het busstation. Meer info over EK en Polen op www.polen.travel.

FanCamps
Naast de fan zones in de vier speelsteden verrijzen er tevens enorme Carlsberg FanCamps die plaats bieden aan totaal 10.0000 personen waarvan 5000 personen in de reeds geplaatste tenten kunnen overnachten. De FanCamps zijn omheinde terreinen met spelzones, biertenten, een voetbalveld, een party tent, grote filmschermen om de wedstrijden te volgen, parkeerplaatsen en een grote camping en zelfs een strandgedeelte met palmbomen. Een overnachting in een tent inclusief ontbijt en twee glazen bier kost 139 Poolse zloty (ongeveer 32 euro) per persoon. Die prijs geldt ook voor camperaars.

Van de zestien deelnemende teams hebben dertien gekozen voor Polen als basiskamp, waaronder Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Tsjechië. Op de website www.klubkibicarp.pl kan men een mooie virtuele tour zien door de 4 stadions. Nederland neemt qua inkomend toerisme de 3e plaats in na Duitsland en Groot-Brittannië. In 2011 bezochten 390.000 Nederlanders Polen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.