Rechstreekse vlucht naar Chongqing

Chongqing is een groeiende bestemming in China.


Vandaag start Finnair met een directe vlucht naar Chongqing, één van de grootste en snelst groeiende steden van China. Finnair is de eerste luchtvaartmaatschappij die een directe vlucht mogelijk maakt tussen Europa en Chongqing. De nieuwe route is een logische vervolgstap in de strategie van de vervoerder om de kortste verbindingen te bieden tussen Azië en Europa, via Helsinki.

Chongqing
Gelegen op de rand van het Tibetaanse plateau is Chongqing één van de grootste steden in het binnenland van China. Het gebied, ter grootte van Oostenrijk heeft 32 miljoen inwoners. Verwacht wordt dat de stedelijke populatie van Chongqing de aankomende vijf jaar verdubbeld. ““China is een belangrijk onderdeel van onze Azië-Europa strategie””, zegt Mika Vehviläinen, CEO van Finnair.”“West-China is een belangrijk groeigebied en de nieuwe route versterkt onze positie in de opkomende Aziatische markten. Ik wil de Chongqing autoriteiten en de locale luchthaven bedanken voor de uitstekende samenwerking en steun voor de opening van deze nieuwe route. Wij zijn ervan overtuigd dat Chongqing de potentie heeft uit te groeien tot een ‘travel hub’ tussen West China en Europa. Zowel voor zakenreizigers als vakantiegangers”.”

Chongqing Airport heeft al 140 routes geopend naar meer dan 80 steden in China en Azië en de luchthaven wordt uitgebreid. In 2015 is het vliegveld in staat om 45 miljoen passagiers per jaar te ontvangen. Naast een booming businessactiviteit, is Chongqing een interessante bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en natuur van China. De stad biedt historische gebouwen, tempels, warmwaterbronnen en natuurlijke schoonheid. Maar ook de Dazu rotsgravures, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Chongqing biedt gemakkelijke toegang tot riviercruises op de Jialing en de Yangtze rivier en staat in goede verbinding met Lhasa, Xian en Kunming.

Finnair in Azië
Finnair vliegt met Airbus A330 en A340 vliegtuigen op de acht en een half uur durende route. Naast de vier vluchten per week naar Chongqing, vliegt Finnair in China dagelijks op Beijing, Shanghai en Hong Kong vanuit Helsinki. De hoofdstad van Finland is geografisch gezien het meest logische overstappunt voor een aansluiting met meer dan vijftig bestemmingen in Europa. Deze zomer heeft Finnair 81 vluchten per week naar elf bestemmingen in Azië.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.