Reiziger vindt bellen in vliegtuig onnodig

Reizigers vinden het niet nodig om te bellen in het vliegtuig

Virgin Atlantic gaat mobiel bellen aanbieden op zijn vluchten van Londen – New York. Deze diensten kosten wel veel meer dan bellen op de grond, bellen kost €1,24 per minuut en een sms kost €0,25. Zoekmachine Skyscanner vroeg reizigers of zij wel behoefte hadden aan mobiel bellen in het vliegtuig. Het blijkt dat 86% dit helemaal niet nodig vindt. Daarnaast vinden veel mensen het nog irritant ook.

Hoewel veel mensen verbeteringen verwelkomen, zoals het hebben van een internetverbinding overal ter wereld, is er blijkbaar minder interesse voor mobiele telefoongesprekken in kleinere ruimtes. Als mobiel gebruik beschikbaar is aan boord van een vliegtuig zou 48% sms’en, 35% surfen op het internet, 10% een email sturen en 6% daadwerkelijk bellen. Verder zou maar 1% meer willen betalen voor een maatschappij waarbij het mogelijk is om mobiel te bellen.

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland reageert: ‘’In een wereld waar bijna iedereen constant aan het bellen is, lijkt het alsof mensen geen afscheid willen nemen van het laatste plekje waar geen verbinding mogelijk is, namelijk het vliegtuig. Vliegen stelt ons in staat om even niet bereikbaar te zijn. Desondanks is de zet van Virgin om aan boord gebruik te kunnen maken van je telefoon het begin van het einde van de zogenaamde ‘no-phone zone’. Ik denk dat het onvermijdelijk is dat binnen een paar jaar mobiel telefoneren op grote hoogte een alledaagse bezigheid is in alle vliegtuigen.’’

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.