Romantische wandeling door Parijs

De sloten aan de bruggen in Parijs symboliseren de eeuwige liefde.

’s Werelds meest romantische stad heeft geen tekort aan verleidelijke plekken, maar de Seine en omgeving zijn in Parijs de meest verleidelijke. Tijdens deze wandeling kom je langs sierlijke tuinen, paleizen, intieme parken, een bloemenmarkt en een betoverende boekhandel. Daal de trappen langs de kades af waardoor het mogelijk is om te wandelen langs de rand van de rivier.

Start: Place de la Concorde, Concorde
Lengte: 7 km; drie uur

1. Jardin des Tuileries
Na het zien van panorama-aanblik krijg je het ‘ja-we-echt-in-Parijs’-gevoel op het Place de la Concorde, en volgt een wandeling door de groene Jardin des Tuileries.

2. Jardin du Palais Royal
Wandel door de zuilen galerijen aan weerszijden van de rustige tuinen van de Jardin du Palais Royal, grenzend aan de 17e-eeuwse paleis, waar Lodewijk XIV ooit woonde.

3. Cour Carree
Loop door de Jardin de l’Oratoire de reflecterende Cour Carree (‘vierkante binnenplaats’) van het Louvre, waar straatmuzikanten vaak klassieke muziek spelen, en ga naar naar de Jardin de l’Infante (Tuin van de Princess), die Monet schilderde in 1867.

4. Place du Vert Galant
Vanaf de Pont Neuf, kunneen we stoppen op het puntje van het Île de la Cite, Place du Vert Galant, alvorens door te gaan naar du Pont Neuf en de oversteek te maken naar Dauphine.

5. Marche aux Fleurs
Parijzenaars gaan voor het kopen van boeketten al eeuwen naar de Marche aux Fleurs. Als je een boeket meeneemt, kies dan zorgvuldig – traditie leert dat negen chrysanten alleen voor begraafplaatsen bestemd zijn, dat anjers pech geven en dat gele rozen duiden op overspel.

6. Shakespeare & Company
Te midden van handgeschreven offertes, een wens om het weer goed te maken, kun je een bericht achterlaten op de ‘spiegel van de liefde’ in de bibliotheek van de magische boekhandel Shakespeare & Company.

7. Liefde Sloten
Pont de l’Archevêché is een van de vele Parijse bruggen die vol hangt met hangsloten (tot grote ergernis van stadsbestuur). De sloten zijn bevestigd door paren die de sleutel in de Seine gooien als een symbool van eeuwige liefde.

8. Berthillon
Vanaf het Île de la Cite gaan we via Pont St-Louis naar het Ile St-Louis, dat vol staat met leuke boetiekjes en tearooms, en delen een heerlijke ijsje van de beroemde ijsmaker Berthillon.

9. Jardin des Plantes
Eindig uw romantische wandeling in de rustige botanische tuinen van de Jardin des Plantes. Voor de ultieme ontknoping: Een cruise terug langs de Seine met de Batobus.

Als u een pauze besluit te nemen …

De Seine eilanden – het Île de la Cite en het Île Saint-Louis – hebben veel aantrekkelijke plaatsen om te eten, zoals Ma Salle à Manger (www.masalleamanger.com), evenals een aantal pittoreske plekjes voor een picknick. Of laat het gewoon over aan het lot (dat is immers de essentie van elke grote romance).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.