Spanje-reis met ‘hapjes en snackjes’

Hapjes vormen de hoofdmoot van deze culinaire reis.


Cazebonne heeft een nieuwe bestemming toegevoegd aan haar assortiment culinaire stedentrips. Het Spaanse San Sebastian staat bol van de sterrenrestaurants en wordt ook wel “Europa’s culinaire hoofdstad” genoemd. Een gastronomisch paradijs waar van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat wordt gegeten: van pintxos (hapjes) tot gastronomische maaltijden. San Sebastian telt in totaal 16 Michelin sterren, verdeeld over negen restaurants, waarvan maar liefst drie *** hebben.

Wie een stedentrip bij Cazebonne boekt, krijgt altijd een lijst met culinaire adressen mee. De lijst van San Sebastian is oneindig, maar tijdens de pintxos tour kan men zelf al een selectie maken. Pintxos zijn kleine hapjes die fraai opgemaakt worden als kunstwerkje. De lokale contactpersoon Eli heeft de lekkerste adresjes geselecteerd en organiseert een Rioja wijnworkshop. Op verzoek kan in een van de sterrenrestaurants een tafel worden gereserveerd. Het leuke van deze stad is dat men er meteen kan uitbuiken op het strand. San Sebastian ligt pal aan de kust aan een rustige baai met uitzicht op een klein eiland.

Reistrend
Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht begin dit jaar werden de reistrends van 2012 gepresenteerd. Een van de gesignaleerde behoeftes is het (be)leven als de lokale bevolking, met evenveel gemak en comfort als thuis, liefst met het strand in de buurt, aldus de Telegraaf. Als dat ergens goed mogelijk is, dan is dat in San Sebastian. Men kan het verblijf naar behoefte uitbreiden met kookworkshops en extra culinaire uitstapjes. ‘Wij verwachten veel belangstelling voor deze reis omdat we ook inspelen op de behoefte aan authenticiteit en persoonlijk maatwerk’ aldus Miriam Doornink van Cazebonne. De prijs van deze 3-daagse culinaire stedentrip bedraagt 299 Euro per persoon op basis van een 2-persoons kamer (exclusief vlucht). Kijk op: www.cazebonne.nl/stedentrip/san-sebastian/. Voor meer informatie en boekingen tel: 072 – 511 6111, Vrienden worden op: www.facebook.com/cazebonne. Volgen op twitter via: @cazebonne

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.