Stayokay Soest weer super

Stayokay Soest weer super 9

Satyokay Soest aan de buitenkant. Foto: Taco van der Werf


Na een ingrijpende verbouwing en uitbreiding heeft Stayokay Soest haar deuren weer geopend. Het grotendeels nieuwe hostel ligt midden in de bossen en heeft 34 kamers, een bar, restaurant en zeven multifunctionele zalen voor feestelijke bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen en workshops tot 200 personen. Gasten kunnen na een actieve dag ontspannen in de lounge of op de terrassen van het – zoals de organisatie zelf schrijft – ‘duurzame, gezinsvriendelijke hostel’.

In Nederland is Stayokay al bijna 85 jaar de grootste aanbieder van groeps- en budgetaccommodaties. Het hostel in Soest, vlak bij natuurgebied de Soesterduinen, is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit de vroege twintigste eeuw. Architectenbureau Personal Architecture uit Rotterdam tekende voor de transformatie van Stayokay Soest tot een modern, transparant gebouw. Daarbij is de oudbouw uitgebreid en verbonden met markante nieuwbouw. Het resultaat is een carrévorm met een besloten, serene patio.

Alle 34 kamers, met totaal 150 bedden, zijn voorzien van (flexibele) stapelbedden, douche en toilet. Het hostel heeft kamers voor 2 tot 6 personen en is geschikt voor zowel individuele gasten als families, groepen en zakelijke gasten. Overnachten is mogelijk vanaf € 18,50 per persoon, inclusief een uitgebreid ontbijt.

Stayokay Soest is het eerste hostel in een groene omgeving met het nieuwe interieurconcept van ontwerper Edward van Vliet. “Het hostel heeft een strak en modern interieur, met een gastvrije uitstraling. De groene kleur- en materiaalaccenten zijn afgestemd op de bosrijke locatie. Het restaurant is voorzien van een mozaïeken tegelvloer. In de sfeervolle kamers zijn warme natuurtinten gebruikt.”

Stayokay is een keten met 27 accommodaties op mooie plekjes in Nederland; midden in de stad, in de bossen of aan kust en water. De keten ontvangt zowel individuele gasten – van families tot backpackers – als groepen – van scholen en bedrijven tot vrienden- en sportgroepen.

Stayokay Soest weer super 10

Het interieur. Foto: Taco van der Werf

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.