Stedentrip tip: Nürnberg

Een kasteel in de Duitse stad Nürnberg

Het Duitse Nürnberg heeft een bijzonder jaar, de bekenste inwoner van de stad Albrecht Dürer wordt deze zomer geëerd in de stad. Albrecht Dürer was een van de grootste renaissanceschilders. Ze hebben in Nürnberg een grote expositie van zijn vroege werk. Daarnaast bestaat de oudste kunstacademie van Duitsland, die ook in die stad staat, 350 jaar. Om dat te vieren zijn alle 40 musea gratis te bezoeken met de speciale Nürnberg Card.

In geen enkele andere Duitse stad is de historische stadskern zo onveranderd behouden gebleven als in Neurenberg – tot aan de Tweede Wereldoorlog. Slechts tien procent van de bouwsubstantie heeft de oorlog ongedeerd overleefd. Neurenberg besloot echter bij de wederopbouw de structuur van de oude binnenstad op contemporaine wijze te behouden en is daarmee een van de beste voorbeelden voor de geslaagde verbinding van middeleeuwen en begin van de nieuwe tijd, van wederopbouw en moderne bouwkunst.

Dat alles is in buitengewone musea te zien. De belangrijkste zijn: Germanisches Nationalmuseum – het grootste cultuurhistorisch museum van Duitsland –, het Burgmuseum, de Kunsthalle, het stadsmuseum in het Fembohaus en, typisch Neurenberg, het Speelgoedmuseum, Spoorwegmuseum en Albrecht Dürer Haus.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.