Theater in het Militaire Luchtvaart Museum

Nieuw in het Militair Luchtvaart Museum

Theater en millitaire luchtvaart zijn twee woorden die je niet vaak in een zin hoort. Maar toch gaat het gebeuren. Met Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag komt het theater naar het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Omdat het feestdagen zijn wil het museum wat anders doen en daarom hebben ze de voorstelling ‘Dutchie, een Nederlandse piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog’.

Op donderdag 17 mei en maandag 28 mei wordt de theatervoorstelling ‘Dutchie’ gespeeld door Pandemonia Science Theatre. Tussen twee topstukken uit onze collectie, een V-1 bom en een Spitfire, wordt het verhaal van Bob van Staeveren vertelt. Bob is een Engelandvaarder. Hij vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Engeland om van daaruit mee te vechten tegen de Duitsers. Met de Spitfire wordt vanuit Groot-Brittannië de V-1 bom bestreden. In deze voorstelling komen de vlucht van Bob, de bestrijdingstactieken en de bevrijding aan bod.

De voorstelling vindt op beide dagen plaats in de Snijdershal van het museum om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.