Top 6 auto’s voor de perfecte Roadtrip

De perfecte auto's voor een roadtrip

Vandaag komt ‘On the road’ in de bioscoop. Het is de verfilming van het boek ‘On the Road’ van Jack Kerouac. In deze film staat de ‘Beat Generation’ centraal, altijd onderweg maar nooit ergens aan willen komen. De film gaat over een lange roadtrip door Amerika. Maar wat zijn nou de beste auto’s om de roadtrip van je leven te maken? Hieronder 6 auto’s waardoor je meteen je tas wilt pakken om op weg te gaan.

1. De Steve McQueen reiziger:

De meest tot de verbeelding sprekende roadtrip mobiel is wel de Ford Mustang Convertible uit de jaren 60. Zijn succes was met name te danken aan een tijdloos sportief uiterlijk, maar Ford’s marketing jongens hadden er een laag prijskaartje van US$ 2300 aan gehangen waardoor deze volbloed gretig aftrek vond. Vandaag moet je iets dieper in de buidel tasten voor een gave convertible (denk €23.000) maar dan heb je ook wel wat. Alleen het geluid al: denk aan McQueen in Bullit en dat 4 weken lang….heerlijk.

2. De Gentleman traveller:

Voor de oldtimer liefhebbers onder ons een auto die ons dankzij Steed is bijgebleven: de 1936 Bentley 4.5 litre Supercharged. Le Mans was net afgebouwd en klinkende namen als Bugatti ontwierpen sportwagens voor deze nieuwe populaire lange afstandsrace om hun reputatie verder uit te bouwen. De Bentley Boys konden niet achterblijven en zochten hun heil in hun idee van een kompressor: de supercharger of de blower. En met succes want in 1928 won een 4,5 liter de 24 uur van Le Mans. De topsnelheid was 222 km/u, ondanks bijna 1700 kilo. De auto stuurde vederlicht, maar schakelen met de 4-baks ongesynchroniseerde versnelling is een kunst. Neem wel je eigen monteur mee, maar wat wordt dit een legendarische road trip!

3. De Playboy ‘viaggiatore’:

Niet voor iedere portemonnee, maar aangezien we het hier over een geld-speelt-geen-rol droomauto hebben, voila: Ferrari 225 S van Vignale uit 1952. Toegegeven, niet een cabrio of spyder, maar daar kan je maar met z’n tweeën in. Overigens zijn er maar 12 spyders gemaakt (255S) en oei wat is ze oogstrelend mooi met haar Tuboscocca (buizenframe). Carroseriemaker Vignale kwam naast de spyder ook met een Sport Vignale Berlinetta, een soort 3 of 2 1/2 zitter en wat een adembenemende body. Sportief, elegant, betoverend understated. Voor diegenen die alleen met paspoort en creditcard op reis kunnen.

4. De Jack Kerouac:
De all american car uit 1947: de Cadillac V8 convertible series 62. Op het eerste gezicht een 2 zitter maar vreest niet: alleen op voorbank kan je al met z’n drieen riant onderuit. De 2 deurs convertible is 5,5 meter lang en 2 (!) meter breed en weegt meer dan 2000 kilo. Toen dacht men nog niet zo na over het milieu en stond men niet stil bij spanningen in het Midden-oosten…

5. De survival reiziger:
In 1951 klom Japan uit het dal van de oorlog en Toyota ontwierp de legendarische Landcruiser. De V8, voor het echte zware werk, nam het op tegen o.a. Land Rover en kwam vaak als winnaar uit de bus als het om vuile klussen ging. Mocht je ruw terrein opzoeken voor je trip, dan is dit je maatje. Niet heel sexy, maar ongelofelijk robuust en betrouwbaar.

6. Reiziger type “Hair”:
Voor alle hippies onder ons: de Volkswagen T1. Vanaf 1950 t/m 1967 werd de Transporter Typ 2 geproduceerd en is beter bekend als de VW-Bus. Met het motortje achterin sjouwde dit busje, dat afstamde van de Kever, menig vrachtje van deur tot deur en sliep men in de kampeerversie met z’n vieren krap maar droog. Dezelfde Keverkrachtbron met 1100cc, 25pk boxermotor was de standaard configuratie en de gepimpte 1500 versie gaf een wereldschokkende 51pk. Niet veel maar genoeg en met een beetje onderhoud ging de motor 250.000 km mee…niet slecht voor een road trip van een jaartje of 7.

De trailer van ‘On the road’

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.