Tsjechië wint in crisistijd

Tsjechië heeft een grote aantrekkingskracht. Foto: Czech Tourism


Het Tsjechische verkeersbureau constateert een wereldwijde groei van 14,4% in het aantal arriverende toeristen in het eerste kwartaal van 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011. In totaal 1.280.000 toeristen bezochten Tsjechië. Met name aankomsten van Russen (+37,2%) en Chinezen (+20,4%) stegen. Ook Nederlanders bezochten het land van natuur en cultuur veelvuldig: het Czech Statistical Office noteerde vanuit Nederland een groei van 7%.

Tsjechië is altijd geliefd geweest bij Nederlanders en maakt na een terugval vanwege de crisis nu een flinke “comeback”. Het jaarlijks aantal Nederlandse toeristen ligt weer op het niveau van vóór de crisis, rond de 200.000. In het eerste kwartaal 2012 noteerde CzechTourism een groei van maar liefst 7% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Tsjechië beleeft deze “comeback” in tijden van laagconjunctuur volgens het verkeersbureau dankzij de scherpe prijs/kwaliteitverhouding. Een leuke zomervakantie, citytrip of wintersport is daardoor in Tsjechië ook met een beperkt budget haalbaar. Prijzen voor luxueuze hotels, restaurants en buitensportactiviteiten zoals wintersport zijn in Tsjechië lager dan in andere vakantielanden.

Wat doen Nederlanders in Tsjechië?
Vakantieland Tsjechië biedt het hele jaar door diversiteit: een actieve outdoorvakantie, cultuur snuiven bij de 12 UNESCO werelderfgoederen, een citytrip, wintersporten of ontspannen bij natuurlijke bronnen. Hoofdstad Praag, het zuidelijke gelegen Bohemië en het noordelijk gelegen Reuzengebergte zijn verreweg het populairst. Tsjechië leent zich goed voor zelfstandig rondtrekken: 80% van de Nederlanders reist op die manier in Tsjechië.

Tsjechië ligt op 8,5 uur rijden van Utrecht en op 9 uur van Brussel. Per vliegtuig is Tsjechië uitstekend bereikbaar. Vanaf Amsterdam zijn er wekelijks 41 vluchten naar Praag, uitgevoerd door Czech Airlines, Easyjet en AirFrance-KLM. Vanaf Brussel zijn er wekelijks 36 vluchten met Czech Airlines en Brussels Airlines. Transavia voert vanaf Rotterdam vier vluchten per week uit naar Praag. Wizzair vliegt vanaf Eindhoven vier keer per week naar Praag en twee keer per week op de zuidoostelijk gelegen stad Brno. CityNightLine verzorgt iedere avond een nachttrein naar Praag vanaf Amsterdam.

CzechTourism is de officiële toerismeorganisatie van Tsjechië. Het hoofdkantoor bevindt zich in Praag, de BeNeLux markt wordt vanuit het kantoor in Amsterdam bediend. CzechTourism BeNeLux richt zich met offline en online marketing- en PR-activiteiten op de pijlers UNESCO (Tsjechië telt 12 werelderfgoederen), natuur, gastronomie en familievakanties. www.czechtourism.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.