Tuindagen van Slot Zuylen

Tuindagen van Slot Zuylen 9

Slot Zuylen via Google.


De echte tuinier is natuurlijk allang op zijn knieën gevallen in zijn ‘eigen landgoed’, maar meer kennis en meer planten kan nooit kwaad. Op 19 en 20 mei organiseert Slot Zuylen in Oud-Zuilen aan de Utrechtse Vecht haar jaarlijkse Tuindagen: Een tweedaags evenement in de eeuwenoude kasteeltuin en het slot met tientallen stands en activiteiten op het gebied van planten, bloemen, natuur, cadeauartikelen en kunst. Liefhebbers van tuinieren en het buitenleven kunnen hun hart ophalen.

Naast het grote aanbod van vaste planten en kuipplanten bieden gespecialiseerde kwekers o.a. fruitbomen, kleinfruit, vijverbenodigdheden, bloembollen en agapanthussen. Bezoekers kunnen zich laten informeren door groenverenigingen en een keuze maken uit een groot assortiment producten voor de biologische moestuin of ambachtelijke natuurproducten als kruidenthee, geitenkaas, jams, chutneys en fruitsappen, of demonstraties houtdraaien/houtbewerking, steenbewerking/beeldhouwen bekijken en manden maken.

Cultuurliefhebbers kunnen onder begeleiding van deskundige gidsen een rondleiding volgen door het kasteel of door de kasteeltuin. Voor kinderen zijn er een speurtocht, een workshop kleien onder leiding van beeldhouwster Marcella v.d. Vaart. Rita Dekker verzorgt verschillende knutselactiviteiten, Groei en Bloei met bloemschikken en een plantenquiz en de stand van Slot Zuylen waar de kinderen bloempotjes kunnen beschilderen of keramieken.

De historische kas
Zaterdag 19 mei vindt om 14.00 uur de feestelijke ingebruikname van de historische kas plaats. Met de speciale activiteit ‘Kom in de Kas’ voor kinderen. De renovatie van de kas uit 1919 ging niet zonder slag of stoot. Er wordt door velen naar uitgekeken de kas weer te gebruiken voor de winterstalling van subtropische kuipplanten en het opkweken en zaaien van allerlei planten. De tuin van Slot Zuylen vormt het decor voor het buitenevenement. Hier zijn elementen uit verschillende stijlperioden bewaard gebleven, zoals de 18e-eeuwse formele tuin en het 19e-eeuwse landschapspark. Blikvanger is de ca. 120 meter lange slangenmuur uit 1742, waartegen subtropisch fruit wordt gekweekt.

Gegevens
Data en tijden: zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012, 11.00 – 17.00 uur (beide dagen) Toegangsprijzen: volwassen: € 4,- , kinderen: € 1,-, bewaakt parkeren: € 2,-. Bereikbaarheid: A2 afslag 6 Ring Utrecht/Maarssen, volg Oud-Zuilen. Bus 36 op zaterdag en op zondag 34 vanaf Utrecht CS of Maarssen. Voor meer informatie en deelnemers zie: www.slotzuylen.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.