Utrecht in top 10 ‘meest onontdekte’ steden

Grachten in Utrecht

De Lonely Planet heeft Utrecht een zesde plaatst gegeven in de top 10 van ‘meest onontdekte’ steden. De domstad staat tussen Aberdeen , Schotland en Meknès,Marokko. Lonely Planet vindt het vreemd dat er zo weinig toeristen zijn die Utrecht bezoeken. In hun uitleg over de zesde plaats voor deze stad schrijven ze:’ Misschien is het de aantrekkingskracht van Amsterdam die ervoor zorgt dat toeristen Utrecht helemaal vergeten.’

Daarnaast omschrijven ze Utrecht als: een oude stad die omringd is door een middeleeuwse gracht, je kunt er een boottocht maken door de bruisende stad en de levendige werven te bezoeken. De grachten zijn gemaakt om verbindingen te leggen tussen de indrukwekkende herenhuizen van Utrecht, en vandaag de dag zijn deze unieke ruimtes gevuld met bohemien cafe’s, winkels, restaurants en bars. Reden genoeg om een bezoek aan te brengen lijkt me.

‘Sommige plaatsen blijven hardnekkig buiten de gebaande paden, ondanks hun vele charmes’, schrijft Lonely Planetredacteur Abigail Blasi in haar lijstje van ’10 of the world’s unsung places’. Ze worden door de toeristen over het hoofd gezien vanwege hun geografische ligging, de aanwezigheid van meer opvallender buren of heel gewoon bij toeval.

Om de hele lijst te bekijken ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.