Van de bergen naar het strand, het kan!

Van de bergen naar het strand, het kan! 9

Klimmen onder begeleiding.


De charmante resorts van La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt bieden een exclusieve zomer. Een mix van natuur en helder water van het meer van Annecy in de majestueuze Aravis zijn het decor voor een vakantieverblijf. De traditionele dorpen met een moderne look, de rinkelende koebellen en de gastronomische keuken verfijnen een bezoek aan Annecy.

Via Ferrata
Via ferrata is een combinatie van klimmen en wandelen waarbij deelnemers gezekerd de sensatie beleven van het klimmen. In de omgeving liggen twee uitzonderlijke routes. Een bij La Clusaz waar de hele Aravis bergketen te bewonderen is, de andere bij Le Grand Bornand met uitzicht op de Mont Blanc. De gids spreekt: “Wanneer je een keer een route hebt gedaan, weet je niet meer van ophouden en ben je verkocht!” www.Compagnie-Guides-Aravis.com

Golfen bij Le Rocher Blanc
Le Rocher Blanc is lid van Club Golfy, aangesloten tot het eerste netwerk van golfbanen in Frankrijk en beschikt over meerdere vrij technische parcours gelegen tussen de riante sparren in het bos met kleine beekjes. De 10 holes zijn goedgekeurd door de Franse Golf Federatie en de golfsport kan beoefend worden op de 200 meter banen in een ideale omgeving met een goed klimaat. www.golf-grand-bornand.com

Vanaf de voet van de Col de La Croix Fry of de Col de Merdassier zijn meerdere gemarkeerde routes uitgezet met 14 workshops die u kennis laten maken met de natuur. De workshops voor jong en oud tussen de bomen zijn origineel en divers. De natuur laat met zich spelen en voor u het weet bent u aangekomen op de top! www.manigod.com

Zwemmen aan de voet van de berg of profiteren van een panoramisch uitzicht in bikini, plezier maken op de glijbanen, baden in de zwembaden, een ontspannen massage, actief aan de slag bij de fitness, zonnen in het gras… dit alles is te vinden in de verschillende waterparken in La Clusaz, Le Grand Bornand en Manigod. www.lakeannecy-skiresorts.com

Het feest van het meer van Annecy: De indrukwekkende cijfers : 10.000 verschillende vuurwerkpijlen, 16 plaatsen met geluidinstallaties rond het meer, 40 projectoren met speciale effecten, 36 fonteinen en 70 minuten magie en emotie in een van de grootste vuurwerkshows van Europa. Op 4 augustus 2012 wordt Annecy bekroond tot “Alpenstad”. www.lac-annecy.com

Het hooggelegen meer la Cour bij Le Grand Bornand met haar smaragdgroene water dient als levering voor kunstsneeuw in de winter en in de zomer als locatie voor een introductieweek van 6 tot 10 augustus 2012 met volop watersportactiviteiten. Het programma: de doop van de zeilboten (gratis), cursus optimist varen en windsurfen. Toegankelijk voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Zeilschool in de Haute-Savoie: www.cdv74.com

Met uitzicht op de Aravis bergketen en de vertrouwde oevers van het meer van Annecy, bieden de dorpen La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt de beste startplek voor een vlucht door de lucht. Beleef de vrijheid in een solo of tandem vlucht, met panorama uitzicht over de meren, de bergen en de ongerepte natuur. Kaarten zijn beschikbaar bij de VVV! www.lakeannecy-skiresorts.com

Le Grand Bornand is voor liefhebbers de ideale startplek voor een spectaculaire luchtballonvaart. Vluchten worden aangeboden in de ochtend en bij zonsondergang door de beste piloot van Frankrijk: Matthew Eaton. Naast de bergketen van Aravis zijn ook de karakteristieken en het reliëf van de Alpen zichtbaar, net als het meer van Genève, de Mont Blanc en de gletsjers van de Vanoise. Het is een speciale manier om uw dag door te brengen en het ultieme voorrecht te hebben van de laatste zonnestralen van de dag op een hoogte van 2 kilometer boven de grond. www.skivol.com

Ongebruikelijk: Bun ‘j ride
Bun ‘j ride bestaat sinds 2009 in Saint Jean de Sixt en is uniek in de wereld. Deze nieuwe discipline combineert trampoline springen met een elastiek. Volledig gezekerd met twee elastieken is het de bedoeling om gelanceerd te worden op een schans van 28 meter op ski’s, met de slee, fiets of rennend.www.bun-j-ride.com

Mountainbiken
De mogelijkheden zijn groot om hier in deze regio te mountainbiken: de liften zijn er klaar voor, ook in de zomer. De sportwinkels bieden meerdere modellen mountainbikes, de circuits liggen er uitnodigend bij. www.lakeannecy-skiresorts.com

In het hartje van La Clusaz ligt het dalstation van de cabinebaan die u naar het begin van het slee-parcours brengt. Het is mogelijk te sleeën ook in de zomer op de 800 meter lange piste. Het parcours is volledig afgezet en u kunt solo of met een tandemslee naar beneden. www.laclusaz.com

Voor het eerst dit jaar heeft de VVV in samenwerking met Maison des Sports van Le Grand Bornand de beschikking over elektrische fietsen voor de recreatieve fietsers. Iedereen heeft de mogelijkheid om een fietstocht uit te proberen en te oefenen om de Col de la Colombière te beklimmen zonder veel moeite. Volg de voetsporen van de helden van de Tour de France. www.legrandbornand.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.