Verbeelding in de duinen

Het festival Kunst in Duin heeft zijn thema voor deze keer bepaald: ‘Verbeelding’. Dit kunstfestival vindt twee keer per jaar plaats in het Noordwijkse bos- en duingebied. Het festival maakt gebruik verschillende soorten kunst zoals woodcarven, beeldhouwen, schilderen, textielkunst en performing arts. Het festival draait op deze dagen om kunst bij elkaar brengen die geselecteerd is om de verbeelding van de bezoekers te prikkelen.

Het duingebied ‘Hollands Duin’, waar Kunst in Duin plaatsvindt, valt onder bescherming van Staatsbosbeheer; de belangrijkste partner in het Kunst in Duin-festival. Dit schitterende natuurgebied vormt hierbij meer dan een decor; het leert de bezoekers wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens én natuur. Tijdens het festival dient het gebied als inspiratiebron en werkterrein voor de deelnemende kunstenaars.

Naast het spectaculaire woodcarven, maken ook performers en land-art- kunstenaars hun opwachting met indrukwekkende locatie- gebonden kunstwerken. Performer Sandra van Egmond organiseert een copieus ‘meeuwendiner’ in een van de duinpannen. De ‘monumentale dame’ van wilgentenen van Hester Pilz benadrukt de verbondenheid met de seizoenen en de aarde. Textielkunstenaar Ine van Son omwikkelt boomstammen met oude textielstroken om zo besloten ruimtes te creëren als rustplaats voor de bezoeker. Jurriaan van Hall wil de toeschouwer verleiden plaats te nemen in een door hem gebeiteld gigantisch hoofd; een zogenaamde ‘brainbox’. Vanuit een opening in de schedel kan men een blik werpen op de blauwe, of door sterren verlichte hemel. Op die manier kan de toeschouwer, verblijvend in een gecreëerd hoofd, de ‘Verbeelding’ over het weidse universum in zijn eigen brein de vrije loop geven.

Een deel van het Kunst in Duin-terrein zal worden omgetoverd in een Kinder Kunstdorp, waar gedurende het festival verschillende creatieve en leerzame activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden. Een aantal kunstenaars geven workshops waarbij de interactie tussen de belevingswereld van het kind en de creativiteit van de kunstenaar het belangrijkste uitgangspunt is.

Voor meer informatie & de dagelijkse programmaonderdelen, kijk je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.