Vlaggentjesdag Urk

Vlaggentjesdag Urk 8

Vissersschepen in de haven

Heb je altijd al eens mee willen varen op een visserschip? Op 19 mei, de dag van van de Nederlandse zeevisserij, is het vlaggentjes dag in Urk. Het publiek kan dan meevaren op de schepen in de vlootschouw. Dit is ook het hoogtepunt van de dag. Daarnaast is er natuurlijk genoeg vers gevangen vis om te eten. En om de dag af te sluiten is er een vuurwerk show. Het lijkt me een groot feest.

In De haven en het oude centrum vind je allemaal activiteiten die te maken hebben met vis en visserij. Langs de kade liggen vissersschepen afgemeerd en op het haventerrein zijn visserrijambachten te zien en nieuwe visserijtechnieken voor duurzame visserij. Je kunt er vis proeven, er zijn kraampjes, je kan Urk bekijken van de vuurtoren en er is klederdracht te zien.

Vis en Urk zijn al vanaf de zeventiende eeuw met elkaar verbonden. Het vissen heeft voor welvaart gezorgd op het voormalige eiland in de Zuiderzee. Logisch dat Urkers graag laten zien dar ze anno 2012 nog verbonden zijn met vis. Net als vorige edities staat de schol ook dit jaar centraal. Als bezoeker krijg je een pakketje met schol mee naar huis om, met de recepten die erbij zitten, thuis nog even na te genieten van je bezoek aan het vissersdorp in Flevoland.

Voor meer informatie over de vlaggentjesdag ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.