Wensbron Efteling goed voor € 166.859

De overhandiging van het geld. Foto: Efteling
Wensen in pretpark de Efteling waren sinds 1985 ruim 166.000 euro waard. Deze week overhandigden Roodkapje en Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, 400 kilo munten aan Robert-Jan Vermeulen, adjunct-directeur van Save the Children. Het afgelopen jaar hebben de bezoekers van het attractiepark in Kaatsheuvel, dat eind deze maand haar 60-jarig jubileum viert, voor een bedrag van € 6.604,95 gewenst.

In maart is de Wensbron geleegd en zijn de munten vervoerd, schoongemaakt en geteld door Heijmans Wegenbouw, Rösler Benelux en Coin Co International. De opbrengst van de Wensbron gaat elk jaar naar kinderrechtenorganisatie Save the Children dat kinderlevens redt in ontwikkelingslanden. Inmiddels is het totale bedrag, sinds de opening van de Wensbron in 1985, opgelopen tot € 166.859,-.

Save the Children zet zich wereldwijd in voor kinderen die in de knel zitten door geweld, armoede en conflicten. Dit kan een acute situatie zijn, zoals oorlog of een natuurramp, of in een langdurige situatie zoals in de nasleep van een conflict of extreme armoede. Ga voor meer informatie naar www.savethechildren.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.