Wereldrecordpoging bij oorlogsmuseum Overloon

Wereldrecordpoging bij oorlogsmuseum Overloon 9

Wereldrecordpoging bij oorlogsmuseum Overloon

Ze gaan het proberen bij het oorlogsmuseum een Overloon, een wereldrecord. Het is de bedoeling dat op 19 mei om half 3 een wereldrecord gevestigd wordt. Dit willen ze doen door met 10 kettenkrads tegelijk te gaan rijden.  Een kettenkrad is een motor die in plaats van één achterwiel twee rupsbanden heeft. Het voertuig leent zich dus met name voor moeilijk begaanbaar terrein en de Duitsers gebruikten het in de oorlog. Als het zaterdag niet lukt om het record te vestigen, proberen ze het zondag nog 1 keer.

Het is bekend dat er, na de oorlog, in Engeland ooit negen bij elkaar zijn gebracht, máár die hebben niet gezamenlijk gereden. Dat zal in Overloon juist wel geprobeerd worden. Na overleg met de mensen achter het Guinness Book of Records heeft het oorlogsmuseum besloten om op zaterdag 19 mei een poging te wagen om met minstens tien kettenkrads een ronde over het Overloonse bosparcours te rijden. Of dit gaat lukken blijft de grote vraag. Want met voertuigen die bijna zeventig jaar oud zijn, is er een verhoogd risico dat ze uitvallen en al helemaal op ruw terrein, zoals in Overloon.

Het museum wil het zekere voor het onzekere willen nemen en hoopt er ruim voldoende bij elkaar te krijgen om dit record te bereiken. De meeste kettenkrads die deelnemen komen uit Duitsland en Engeland, maar er zijn ook deelnemers uit Nederland. Overigens komen er ook nog hele andere voertuigen. Zo zullen er zeker drie verschillende tanks meerijden en een heel scala aan personenwagens en vrachtwagens van het Duitse leger in die tijd. In totaal worden tenminste zestig voertuigen verwacht. Daarmee is Militracks wereldwijd het grootste evenement op het gebied van Duits militair materieel uit de Tweede Wereldoorlog.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.