Word ecoboer in Panamá

Help mee met fruit oogsten op een boerderij in Panamá

Panamá blijft niet achter als het gaat om duurzaam. Daarom hebben ze nu ook plaats voor eco-toerisme op het platteland.  Op één van de 101 gecertificeerde agritoeristische boerderijen kun je kennis maken met de agrarische tradities en cultuur van het Latijns Amerikaanse land. Ja goed voor het milieu is dus niet achter over leunen en het allemaal bekijken. Er wordt van je verwacht dat je hard meewerkt op de boerderij. Handen uit de mouwen en genieten dus!

Je kan de schoonheid van het landelijke gebied bewonderen en zelf ervaren hoe het voelt om het land te bewerken, fruit te oogsten en voor het vee te zorgen.  Als ‘Agritoerist’, de term die ze gebruiken voor toeristen die naar de boerderij gaan, kunnen opgaan in de rijke agrarische traditie en cultuur van Panama. Je kunt er ook paardrijden, vogels kijken of buitensporten. Daarnaast is er ook ruimte om te ontspannen en te genieten van het bijzondere landschap in gebieden zoals de Stille Oceaan  stranden, Bocas del Toro, Cocle, Colón, Chiriquí, Herrera,Veraguas, Colón, Los Santos en aan de rand van Panama City op Capira en Chepo.

De activiteiten die je op de boerderijen doet zijn: het voederen van de dieren, melken, kaasmaken, koffie aanplant en telen, het kweken van groenten en fruitbomen zoals ananas en het deelnemen aan avontuurlijk toerisme, zoals het verkennen kajakken of vissen. Deze verschillende attracties zijn niet alleen maar recreatief, maar ook informatief en educatief,  zodat je het gevoel krijgt dichter bij de lokale ecologie te komen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.