24e editie van de Robeco Zomerconcerten

24e editie van de Robeco Zomerconcerten

29 juni beginnen de Robeco Zomerconcerten weer met een concert van violist Pekka Kuusisto. Op 30 juni is de officiële opening: de Robeco Summer Night, met legende Al Jarreau, begeleid door het Metropole Orkest. Het is de 24ste keer dat de Robeco Zomerconcerten gehouden worden. Het is begonnen met een paar concerten maar inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste muziekfestivals van Nederland, met 80.000 bezoekers.

Tot en met 31 augustus zijn er 84 concerten in de genres klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Dit jaar staan er optredens gepland van onder andere Ronald Brautigam, Wouter Hamel, Ntjam Rosie,
Carel Kraayenhof, Sol Gabetta, Cristina Branco, Sir Mark Elder, Madeleine Peyroux, Hélène Grimaud en Miloš Karadaglic.

Deze zomer kent het festival een drietal ‘artists in residence’. Naast violist Pekka Kuusisto zijn ook pianist Ronald Brautigam en singer-songwriter Wouter Hamel meerdere keren te bewonderen in Het Concertgebouw. Pekka Kuusisto, volgens The Guardian ‘het beste dat de klassieke muziek in jaren overkomen is’, speelt Sibelius’ Vioolconcert (29 juni), Paganini’s spannende sonaten (4 juli), Finse Tango (23 juli) en de Vier Jaargetijden van Vivaldi (22 augustus). Pianist Ronald Brautigam laat zich deze zomer inspireren door Beethoven met concerten op 8 juli, 6, 8 en 10 augustus.

Dit jaar verwelkomt Het Concertgebouw opnieuw Wouter Hamel. Hij heeft twee unieke concerten samengesteld. Op 28 juli zal Hamel samen met musici als Giovanca, Janne Schra, Roos Jonker, Lucky Fonz III en Benny Sings optreden.
De artiesten kennen elkaar al jaren, maar stonden nooit samen op een podium. Op 15 augustus zingt Hamel zijn favoriete eigen repertoire, compleet met blazerssectie en strijkorkest.

Nieuw dit jaar is de Robeco JazzClub. Iedere vrijdagavond zijn er twee jazzsessies (19.30 en 21.30 uur) in de Koorzaal van Het Concertgebouw. Er zijn verschillende musici staat geprogrammeerd, onder wie Benjamin Herman, Randal Corsen, Fay Claassen en Jesse Ruller.

De Robeco Zomerconcerten zijn een festival met meer dan muziek alleen. Zo zijn er concertinleidingen, meet & greets met artiesten, rondleidingen door Het Concertgebouw, speciale kinderconcerten en kan er op sterrenniveau gedineerd worden in de Spiegelzaal. De menukaart is door de Maastrichtse sterren chef Toine Hermsen en zijn dochter, food designer Annelies Hermsen. Ten slotte is het Robeco Zomercafé de gehele dag geopend voor taart, koffie en thee, lunch en een glas wijn.

Voor het concert van 18 juli zal Quirine Viersen worden vervangen door Jean-Guihen Queyras. Op 24 juli vervangt Simone Kermes zangeres Rosemary Joshua bij het concert met de favoriete werken van Händel. Een dag later heeft pianist Cor Bakker verschillende jazzmusici uitgenodigd: legende Madeline Bell, Eric Vloeimans (trompet), Stochelo Rosenberg (gitaar) en Fay Claassen. Op 26 juli zal Sabrina Starke twee keer in de Kleine Zaal (20.15 en 22.30 uur) optreden in plaats van één keer in de Grote Zaal. Ze presenteert haar nieuwe album ‘Outside the Box’. Het concert van 3 augustus wordt ingevuld door zangeres Ntjam Rosie in de Kleine Zaal. Zij zingt repertoire van haar tweede album ‘Elle’, waarop jazz en vooral ook sporen seventies soul van artiesten als Stevie Wonder en George Duke te horen zijn.

Voor meer informatie of kaartjes ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.