75 jaar Texel International Airport

Het Het Breitling Jet Team in actie

Op 28 juli wordt een van de grootste luchtvaartevenementen in Nederland gehouden op Texel, De LeaseWeb Texel Airshow. Nu is bekend geworden dat een wereldberoemd stuntteam zijn kunsten gaat vertonen tijdens deze dag. Het Breitling Jet Team gaat met zeven straaljagers een show verzorgen. Ook zal er een boek uitgereikt worden ter ere van het 75-jarige bestaan van Texel International Airport, waar het evenement plaats vindt.

Inmiddels is het deelnemersveld van de show grotendeels bekend en de hoogtepunten spreken voor zich: Breitling zal met 2 demo teams aanwezig zijn, het imposante Breitling Jet team met 7 Albatros straaljagers en de Breitling Wing Walkers waarbij 2 dames over de vleugels van 2 Boeing Stearmans lopen. Beide teams staan garant voor veel spektakel en hebben hun sporen in het demonstratiecircuit al meer dan verdiend.

Liefhebbers van ouderwets vliegstuntwerk kunnen hun hart ophalen tijdens de capriolen van O’Brien’s Flying Circus waarbij Brendan O’Brien zal trachten te landen op een aanhanger die wordt voortgetrokken door een auto.

Daarnaast komen er vele klassiekers naar de show om deze van een historisch tintje te voorzien. Zo zal een Hawker Fury met Iraakse markings een dogfight aangaan met een P-51 Mustang; voor de liefhebbers van ronkende zuigermotoren een onmisbaar evenement. Maar ook een aantal Nederlandse klassiekers zullen acte de presence geven, zoals twee Harvard trainingstoestellen, de enige Nederlandse nog vliegende Spitfire en een Beechcraft 18.

De Nederlandse Demo F-16 vertegenwoordigt de hedendaagse luchtmacht. Als altijd staat die garant voor veel oe’s en aa’s omdat deze ‘Fighting Falcon’ bij veel manoeuvres tot de limiet gaat. Verder zijn er demonstraties te zien van onder andere een Hawker Hunter en een Fouga Magister. Beide toestellen vliegen nog actief rond boven Nederland en omstreken.

Naast deze luidruchtige types zijn er tevens helikopters van de Britse, Belgische en Nederlandse luchtmachten te bewonderen. Ook staan er nog een aantal verrassingsdeelnemers op de planning. Meer hierover hopen wij in de weken voor de show bekend te kunnen maken.

De LeaseWeb Texel Airshow vindt plaats op Texel International Airport op zaterdag 28 juli van 10:00 tot 17:00. Entreeprijs standaard is 10 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar 5 euro p.p. Voor de liefhebbers zijn er VIP-Tribunekaarten. Deze zijn vooraf te bestellen voor 40 euro p.p. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.