App ‘Natuur in Nederland’

Screenshot van de app ‘Natuur in Nederland’

Misschien ben je bekend met het boek ‘Natuur in Nederland’ van Prof. Frank Berendse. Vanaf vandaag hebben ze een audioguide waarin alle informatie uit het boek te vinden is. Zo kun je tijdens het wandelen, fietsen of varen informatie krijgen over de Nederlandse natuur. De app is zo ontworpen dat je niet de hele tijd op je scherm hoeft te kijken maar dat je een trilsignaal krijgt als je bij een audiopunt aankomt.

Op de app staan diverse gratis vaar-, fiets- en wandelroutes.Zo kun je beekdalen, zandruggen, bossen, heides en polders te verkennen. Prof. Frank Berendse van de Universiteit Wageningen wijst de gebruikers in audiovertellingen op bijzondere planten, vogels en andere natuurverschijnselen. De audiopunten zijn opgeluisterd met vogelgeluiden, zodat hun zang kan worden herkend. Daar waar nodig zijn de audiopunten aangevuld met aquarellen van plantensoorten die in de buurt zijn te vinden.

Je kan in de de app één of meer gratis routes downloaden. Dankzij de offline-maps functie kunnen zij ook op plaatsen zonder netwerkdekking beschikken over een interactieve verhaaltocht langs de mooiste plekjes die Nederland kent.

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, schreef het boek ‘Natuur In Nederland’ in de traditie van de klassieker Wilde Planten. Hij beschrijft tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels en ook de steden passeren de revue.

De app ‘Natuur In Nederland’ is gebaseerd op het boek en onderverdeeld in dezelfde tien landschapsgebieden. Bij lancering bevat de app zeven routes, maar op termijn zullen voor alle gebieden interactie audioroutes beschikbaar worden gesteld. Prof. Frank Berendse spreekt de audio zelf in. Ook is de geschreven tekst toegevoegd aan ieder audiopunt om het nog eens terug te kunnen lezen.

De ‘Natuur in Nederland’-apps maken gebruik van actieve gps, waardoor de route via een lijn op de kaart te volgen is. Alle routes zijn voorzien van offline kaarten (Open Street Maps), welke door de studenten van de Wageningen Universiteit zijn geüpdate en tot in detail zijn uitgewerkt. Alle overige content zoals de audio en plaatjes is ook offline beschikbaar, waardoor de apps niet afhankelijk zijn van een goede netwerkdekking, iets wat in afgelegen natuurgebieden niet vanzelfsprekend is. De gps-navigatie blijft wel werken.

Voor meer informatie of het downloaden van de app ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.