Avonturier gaat aarde 2x rond

De website van Helmer en de foto bij zijn Twitter-account.


Hij is vast van plan om elke lift die hij aangeboden krijgt onderweg af te slaan. Helmer Lodder (30) uit Hardenberg wil geheel op eigen kracht twee (!) keer de wereld rondgaan. Hij verwacht vijf tot zeven jaar lopend, fietsend én roeiend onderweg te zijn. Hij heeft een zodanige route gemaakt dat hij – met uitzondering van Zuid-Amerika – alle continenten aandoet. Om zijn plan ten uitvoer te brengen heeft hij een team om zich verzameld. Zij moeten op de juiste punten met bijvoorbeeld een roeiboot klaarstaan. Om een en ander te kunnen betalen heeft hij zijn bedrijf en zijn huis en verdere hebben en houden verkocht. In regionaal dagblad de Stentor zegt hij over zijn tocht onder andere: “Op de Stille Oceaan zit ik soms tussen de drie en vijf maanden van een volgend eiland af. Je verleert het lopen. Als ik aan land kom, kan ik helemaal niet meer op mijn benen staan. Het is ook een logistieke nachtmerrie. Ik moet bevoorraad worden op de eilanden die ik aandoe”. Hij houdt zijn actie voor een goed doel: Hij wil 50.000 euro voor Oxfarm Novib inzamelen. Het grootste gevaar dat hij vreest is de liefde. Het artikel besluit met: “Ik ben nu nog jong en ook niet gebonden aan een vrouw of kinderen. Dat gaat ook niet gebeuren. Ik hou de emoties die ik bij een vrouw zou kunnen voelen angstvallig buiten de deur. Ik laat het echt niet gebeuren dat ik nog verliefd word voordat ik vertrek”.

Helmer is te volgen via zijn Twitter en de website www.competitionfortheearth.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.