Avonturiers de wereld rond in T-Ford

De vertrek van de Nederlandse autoliefhebbers. Foto: www.tfordworldtour.org


Dirk and Trudy Regter, een Nederlands echtpaar, is begonnen aan een reis om de wereld met een antieke T-Ford. Het vertrek vond plaats bij het Louwman Museum. “En dan, na alle koffie en alle praatjes, kan de T-Ford doen waar die voor gemaakt is: scheuren over de wereld. Eerst nog vergezeld door vriendjes, maar na Zierikzee eindelijk alleen. Nog 85.000 kilometer voor de boeg, heerlijk!”, schrijven de avonturiers op hun eigen website.

Met hun reis wekken ze bewondering in de internationale pers: “The couple’s route will take them south through Europe, to Africa, across the South Atlantic to the west coast of South America, up through Central America, Mexico, the United States, and then Canada. From there, the adventurous duo plan on making their way to Australia, then China, Mongolia, Siberia, Russia, and finally back to the Netherlands. The only continent the couple won’t be hitting is Antarctica.”

“Dirk Regter is zo ongeveer geboren in een T-Ford. Zijn grootvader onderhield al een busdienst met T-Ford tussen Edam en Amsterdam in de jaren rond de eerste wereldoorlog. Er is zoveel knowhow met de antieke kilometervreters van Ford dat Dirk in 2007 besloot de roemruchte reis Peking – Parijs nog eens dunnetjes over te doen met een door hemzelf opgeknapte T-Ford. Niet in georganiseerd verband, slechts gevolgd door een moderne hulpwagen. Dat recept werkte uitstekend. Met de opgehaalde giften en sponsorgelden financierde Dirk de bouw van twee scholen in Mongolië”, schrijft Automobiel Management.

Met de reis met hun uit 1915 stammende auto willen Dirk and Trudy Regter geld inzamelen voor SOS-kinderdorpen. Hun reis is te volgen via deze website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.