België geeft een wandelfeestje

Een wandelfeestje van 4000 km lang, dat staat op de agenda voor 23 september dit jaar. De regio rond Antwerpen viert hiermee de realisatie van een nieuw Belgisch wandelnetwerk. Tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ kan jong en oud kennismaken met de 12 wandelnetwerken langs knooppunten. Noteer maar vast: Afspraak op zondag 23 september in 12 gemeenten, verspreid over de provincie Antwerpen.

Drie jaar lang werkten Toerisme Provincie Antwerpen en haar partners intensief aan de realisatie van twaalf wandelnetwerken langs knooppunten, samen goed voor ruim 4000 km wandelplezier. Meer dan de helft van de trajecten bestaat uit onverharde paden. Antwerpen zal hiermee de eerste provincie in België zijn die haar wandelnetwerken, vergelijkbaar met het populaire fietsknooppuntennetwerk, afrondt.

Het hele jaar door kunnen wandelaars de drukte even achter zich laten in het ruisende loof of het wiegende gras, maar op 23 september ritselt er heel wat feestgedruis door het laatste zomergroen. De uitgebreide animatie voor, tijdens en na de wandeling maken van De Leukste en Langste Wandeling van het Land moeten het een heus feest voor iedereen maken.  

Niemand hoeft thuis te blijven: er is de keuze tussen korte trajecten van 5 kilometer en iets uitdagender wandellussen van ongeveer 12 kilometer. Voor families met kinderwagens en natuurliefhebbers in rolstoelen zijn er mooie, aangepaste routes. Deelnemende gemeenten: Kasterlee, Mariekerke (Bornem), Westerlo, (Klein-)Willebroek, Ravels, Kalmthout, Malle, Turnhout, Balen, Mol, Lier en Vorselaar en er is meer informatie te krijgen via de website www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.