De andere kant van New York

De andere kant van New York 11
New York, New York….

Decor voor vele speelfilms. Onderwerp van honderden songs.  Stad die nooit verveelt, geen moment stil staat. Er is zoveel te zien en te doen, dat wanneer je besluit naar de Big Apple te reizen, je niet weet waar te beginnen.

Natuurlijk weet je dat je op de foto moet met het Vrijheidsbeeld, Times Square bezocht moet hebben of een wandeling door Central Park moet maken. Maar om deze stad daadwerkelijk te leren kennen is het juist leuk om te gaan en staan waar nog geen miljoenen toeristen je voor gingen. Drie dingen die je nog niet kende van New York.

Water Taxi Beach – Long Island

Dit is een hot spot die nog niet door het grote publiek ontdekt is. Bijzonder aan deze tent is vooral de locatie: Long Island City ligt tegenover Manhattan Island en hier bevindt zich Water Taxi Beach. Met name in de zomer, wanneer je een drankje doet aan de bar en bij het kunstmatig aangelegde strand  heb je vooral met mooi weer een spectaculair uitzicht. Een beetje kitsch maar wel heel leuk.

Marie’s Crisis – West Village

Je kunt ervoor kiezen om naar Broadway te gaan en 100 dollar voor een kaartje te betalen, of je kunt naar Marie’s Crisis gaan. Een bezoek aan deze bijzondere bar bezorgt je hoe dan ook een avond die je je nog lang zal heugen.  De piano is waar alles om draait en de pianist wordt dan ook als superheld gezien. De ene na de andere show tune (denk: Oklahoma, Chicago, Little Shop of Horrors, Cabaret, etc.) wordt gespeeld en iedereen is vrij om mee te zingen.

West Indian American Day Carnival Parade

Als je toevallig in September in New York bent dan moet je deze optocht bijwonen. Wat  in de jaren 20 begon als een vriendenfeest toen Jessie Waddle in Harlem kostuums op bekende plaatsen showde, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende carnavalsoptocht door de straten van New York waarbij je je ogen uitkijkt. Swingende muziek, prachtige kostuums en één en al vrolijkheid.

Ook zin gekregen om New York beter te leren kennen? Een hotel in New York is zo geboekt via Venere.com.

 

 

——————–
Dit is een advertorial
——————–
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.