Denen willen naar Londen

Oxfordstreet is bijvoorbeeld al helemaal in nationalistische sferen.


Komend weekend lijkt Londen een groot aantal Europese toeristen te verwelkomen. Dit blijkt uit het zoekgedrag van reizigers op boekingssite Hotels.com. De Britse hoofdstad staat gedurende enkele dagen in het teken van het 60-jarig regeringsjubileum van Queen Elizabeth. De afgelopen drie maanden onderzocht Hotels.com het aantal zoekopdrachten van Europeanen naar een hotelverblijf in Londen tijdens het Jubilee Weekend van 1-5 juni.

In Denemarken lijkt de belangstelling voor het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II het grootst. Deense reizigers zochten bijna drie keer vaker dan een jaar geleden naar hotelovernachtingen in Londen tijdens het eerste weekend van juni. Britten zochten ruim twee keer zo vaak naar hotels in hun hoofdstad, net als reizigers uit Italië. In Noorwegen, Frankrijk, Duitsland en Spanje groeide de belangstelling met nagenoeg de helft. Onder Nederlandse reizigers nam het aantal zoekopdrachten naar Londen toe met en kwart.

Tijdens het officiële jubileum op dinsdag 5 juni vinden in heel Londen festiviteiten plaats. Ook de voorafgaande dagen staan in het teken van de 60-jarige regeringsperiode. Zaterdag woont Queen Elizabeth de jaarlijkse paardenrace Epsom Derby bij, zondag varen de koningin en haar echtgenoot prins Philip met een omvangrijke vloot over de Theems aan boord van de Royal Barge en maandag doet de BBC vanuit Buckingham Palace verslag van een groots concert ter ere van het jubileum.

Ondanks de populariteit van het koningshuis zijn in het centrum van Londen nog altijd voldoende en voordelige hotelkamers beschikbaar voor komend weekend. Het hotelkameraanbod in de Britse hoofdstad is sterk uitgebreid in de aanloop naar de Olympische Spelen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.