Dierenrijk even nog groener

Dierenrijk even nog groener 8
Hoewel Dierenrijk met een verscheidenheid aan diersoorten altijd een groene omgeving vormt, kleurt het dierenpark op zondag 10 juni toch net iets groener dan normaal. Op de themadag ‘Dierenrijk kleurt groen’ presenteren diverse organisaties – die onder meer gericht zijn op natuurbescherming, duurzaam gebruik van bronnen en natuureducatie – hun activiteiten en producten langs de wandelroute.

Tijdens een wandeling door het park langs olifanten, tijgers, ijsberen en apen kunnen bezoekers van Dierenrijk op zondag 10 juni kennismaken met de activiteiten en producten van diverse groene organisaties. Zo komen zij bijvoorbeeld te weten hoe natuurbeschermingsprojecten – gericht op bedreigde diersoorten – te werk gaan. Tevens leren de kinderen samen met de ouders waar bijzondere natuur, planten en dieren – zoals vleermuizen, dassen, vlinders en vogels – in de eigen omgeving te vinden zijn. Daarnaast wordt aandacht besteed aan ‘groene banen’. Bezoekers worden geïnformeerd over de verschillende beroepen in de groene sector en welke opleiding je bijvoorbeeld nodig hebt om dierverzorger te kunnen worden. Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) is op zondag 10 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Dierenrijk in Nuenen (vlakbij Eindhoven) biedt naast ijsberen, olifanten, tijgers, berberapen, zeehonden en tal van andere dieren ook spectaculair kidsvermaak dat kinderen laat ervaren hoe dieren leven en wat dieren kunnen. Regelmatig organiseert het park thema-events, voederpresentaties en muziekshows. www.dierenrijk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.