Fietsers ook welkom bij Pyramide


Pyramide van Austerlitz is van zichzelf al een markant punt in het landschap, maar sinds kort heeft het gebouw ook nog een bijzondere markering. Er hangt namelijk het 1000ste gevelbordje van het kwaliteitslabel ‘Fietsers Welkom!’aan. Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extra service zoals een fietsreparatieset, het gratis opladen van de fietsaccu, de aanwezigheid van fietskaarten, een EHBO-set en ruime openingstijden. Fietsers Welkom! onderscheidt drie bedrijfstypes: (dag)horeca, logies en campings.

“We zijn trots en verheugd dat het 1000ste Fietsers Welkom! gevelbordje toekomt aan een bedrijf in de provincie Utrecht,” aldus gedeputeerde Ralph de Vries van de provincie Utrecht bij de plaatsing van het bordje. “Fietsers weten de Pyramide van Austerlitz goed te vinden, te midden van het fantastische natuurgebied hier. De fietsmogelijkheden zijn mede dankzij de handige fietsknooppunten eindeloos. En wat is er dan lekkerder om nadien hier gastvrij ontvangen te worden.”

Fietsers Welkom! is een initiatief van het Landelijk Fietsplatform. Horeca en logies met het kwaliteitslabel zijn herkenbaar aan het gevelbord met Fietsers Welkom! logo. Voor fietsers is het steeds makkelijker om ook op ander manieren Fietsers Welkom! adressen te vinden. Zo zijn ze opgenomen in diverse online fietsrouteplanners, in de populaire fietsapp Fiets! en op vele fietskaarten en -gidsen. Ook de website www.allefietserswelkom.nl speelt hierbij een belangrijke rol.

Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. Dit is te herkennen aan de jaarsticker op het gevelbord. Om de kwaliteit van Fietsers Welkom! te waarborgen, voert het Fietsplatform steekproefsgewijs toetsingsbezoeken uit en checkt daarbij of bedrijven daadwerkelijk aan alle criteria voldoen. Bedrijven die het label ten onrechte voeren, worden uit het bestand verwijderd en mogen het label niet langer gebruiken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.