Finse opera viert eeuwfeest in slot

Finse opera viert eeuwfeest in slot 9

Het kasteel Savonlinna


De Finse stad Savonlinna maakt zich klaar voor de 100ste editie van het Fins Opera Festival. 100 jaar geleden werd het evenement voor het eerst gehouden in het Olavinlinna Kasteel. 5 juli aanstaande gaat het festival van start. Gedurende een maand staan bekende én nieuwe muzikale theaterstukken op het programma van uiteenlopende genres.

Gerenoveerd
Het kasteel is geheel gerenoveerd en is volgens de organisatoren getransformeerd ‘in één van de meeste unieke operapodiums ter wereld. De onovertroffen sfeer, eerste klas optredens en de buitengewone akoestiek trekken veel operaliefhebbers’. Een eeuw geleden kwam het festival tot leven en dat moet groots gevierd worden met een spectaculair programma. Het Fins Opera Festival biedt een mix van Finse, moderne, traditionele, en internationale optredens.

In de ruïnes
In 1912 werd het eerste operafestival door Aino Ackté georganiseerd, in de ruïnes van het Olavinlinna Kasteel. Wat begon met een evenement van een week, is uitgegroeid tot een internationaal beroemd muziekfestival van een maand.
Savonlinna ligt in het hart van Lakeland in het zuidoosten van Finland. Lakeland staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de grootste Finse meren. Rondom zijn verschillende activiteiten mogelijk om deze meren te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een cruise op het Saimaa meer en bezoek het Olavinlinna kasteel vanaf de waterkant.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.