Geboorte baby gorilla’s gevierd in Rwanda

Een van de baby gorilla's in Rwanda

Tijdens Kwita Izina op 16 juni in Rwanda vieren ze de geboorte van de 19 baby gorilla’s dit jaar. Daarnaast vieren ze ook de naamgeving van één gorilla vrouwtje. Dit is de 8ste keer dat het evenement gehouden wordt en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een goed bezocht feestje. Er zijn regeringsfunctionarissen, hoogwaardigheidsbekleders, natuurbeschermers en natuurlijk toeristen aanwezig. Ook de Rwandezen die in de buurt wonen van het Volcanoes National Park, het woongebied van de zeldzame berggorilla’s, zijn erbij. Het thema van dit jaar is “duurzaam toerisme voor een groene economie”.

Rica Rwigamba, hoofd van de afdeling toerisme en natuurbehoud van het Rwanda Development Board (RDB), verklaarde dat de viering komt op een belangrijk moment waarop de achteruitgang van het ecosysteem alarmerende proporties heeft bereikt en benadrukt dat de Rwandese overheid de groene weg volgt naar economische groei. “We streven naar een strategie van verantwoord toerisme, waarvoor Rwanda wereldwijd erkenning krijgt. Kwita Izina is slechts één van de vele stappen die zijn ondernomen om aandacht te vestigen op de bescherming van de natuurlijke habitat van bedreigde diersoorten zoals de berggorilla’s, de rijke biodiversiteit in de nationale parken en de bossen in Rwanda”, aldus Rwigamba. Zij benadrukt dat grote waarde wordt gehecht aan de balans tussen economische groei, armoedebestrijding en het behoud van natuurlijke bronnen voor toekomstige generaties.

Het RDB heeft naast een uitgebreide Discover Rwanda app (in het Nederlands en in het Engels) voor iPad ook een speciale app voor iPhone over gorilla’s en andere primaten in Rwanda. Alle Discover Rwanda apps zijn gratis te downloaden in de iTunes winkel.

Voor meer informatie over Kwita Izina ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.