Glamping blijft populair

Deel van een Lodgesuite

Sommige mensen willen wel het gemak van een tent maar niet het gezeur eromheen. Kijk ik kan de charme van een koude douche, beestjes en midden in de nacht je tent uit kruipen om naar de wc te gaan best waarderen. Maar ik snap ook heel goed dat je daar geen zin in hebt. Daarom is erg Glamping uitgevonden, kortom Glamour Camping, dit is slapen in een tent maar dan voorzien van al het comfort van een huis. Selectcamp heeft de trend door en heeft zijn luxe camping accommodaties dit jaar uitgebreid.

Nieuw zijn camping Lido aan het Gardameer, camping Beach Garden in Languedoc-Roussillon en twee campings in Spanje: El Delfin Verde aan de Costa Brava en Vilanova Park aan de Costa Dorada. Hiermee komt het totaal aantal campings dat Selectamp aanbiedt in de bestemmingen Nederland, Italië, Frankrijk, Kroatië en Spanje op vijftig. De campingorganisatie specialiseert zich in verschillende typen luxe kampeeraccommodaties waaronder de Lodgetent en de Lodgesuite. Dit jaar viert Selectcamp haar 20-jarig bestaan.

‘Wij vieren ons 20-jarig bestaan dankzij onze gasten,’ stelt Selectcamp commercieel manager Bas van Heezik.’Zij hebben de richting aangegeven waarin wij ons als campingspecialist ontwikkelen – ‘Glamping’ – kamperen in weelde.’ Dat kan bijvoorbeeld in de Lodgetenten die op maar liefst 15 campings in Italië, 5 in Frankrijk en 3 in Spanje worden aangeboden. Het doek is van canvas maar verder gaat iedere vergelijking met een standaard tent mank: de 27,5 m² grote tent is voorzien van een keukenunit met stromend water, een badkamer met douche, wastafel en toilet, geschikt voor maximaal 6 personen.
Qua luxe spant de Lodgesuite de kroon: het interieur heeft iets weg van een luxe hotelsuite maar dan onder een canvas dak. Een houten vloer, een heus hemelbed, een trendy badkuip op pootjes en een volledig ingerichte keuken geven deze accommodatie een bijzonder cachet. De kinderen hebben de beschikking over hun eigen apart geplaatste slaap- en speeltent. De Lodgesuites zijn beschikbaar op verschillende campings in Italië en op camping Les Ranchisses in de Ardèche.

Daarnaast biedt Selectcamp verschillende soorten stacaravans naar eigen ontwerp aan, waaronder de Cottage Deluxe met een oppervlakte van 24m² en twee slaapkamers, geschikt voor 4 volwassen en 2 kinderen. Een grotere variant is Le Grand Comfort met een oppervlakte van 30m², voorzien van onder meer een Italiaanse design keuken, drie slaapkamers en airco. Populair zijn ook de grote bungalowtenten met volledige inventaris en echte bedden. ‘Slapen op een luchtbed of campingmatrasje van twee centimeter dikte wordt door veel kampeerders niet langer als vakantieplezier ervaren,’ stelt Van Heezik.

In tegenstelling tot enkele andere campingaanbieders zijn alle accommodaties op de campings ontworpen door en eigendom van Selectcamp zelf waardoor de kwaliteit gewa arborgd is. Bovendien beschikt Selectcamp op iedere camping over eigen personeel die gasten met raad en daad terzijde staan.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.