Golfen in Bretagne


Nee, laten we hier nu geen flauw woordgrapje maken in de trant van ‘De een gaat naar Bretagne voor de golven en de andere voor het golfen’, want het is een serieuze aangelegenheid. Bretagne ontvangt jaarlijks vele golftoeristen die tijdens hun vakantie komen golfen op de Bretonse greens. Speciaal voor deze groep zijn er in Bretagne twee typen golfpassen te koop, om het verblijf aantrekkelijker te maken:

1. Pass Bretagne Nord – Deze pas, waar 8 golfbanen in Noord-Bretagne bij zijn aangesloten, geeft toegang tot twee of drie golfbanen. De pas kost €60 voor twee banen (€90 in het hoogseizoen) en €90 voor drie banen (€135 in het hoogseizoen).

2. Pass Bretagne Sud – Met deze pas kan men vijf à tien dagen terecht bij 20 verschillende golfbanen van Blue Green in West-Frankrijk, waarvan er 13 in Bretagne liggen. Voor een pas van vijf dagen betaalt men €171 (€249 in het hoogseizoen), voor tien dagen kost de pas €323 (€467,50 in het hoogseizoen).

Top 3 golfbanen in Bretagne
1. Golf Blue Green Val André – Deze 18-hole steekt uit over de baai van Saint Brieuc en heeft daarmee een fantastische uitzicht over de zee (golf en golf!). Hole nummer 11 is wereldberoemd geworden om haar spectaculaire ligging.
2. Golf de la Freslonnière – Bij het kasteel, dat vroeger werd bewoond door de familie Freslon, ligt nu een prachtige 18 holes, die voornamelijk gewaardeerd wordt vanwege de prachtige rododendrons. De maand mei is daarom ook populair om deze baan te bezoeken. In het kasteel zijn twee kamers te huur als Bed & Breakfast.
3. Golf de la Bretesche – In het regionale natuurpark van Brière ligt de baan van la Bretesche, tussen de bossen en dichtbij een meer en het kasteel met een luxe hotel en spa.

Meer informatie over Golf in Bretagne op: www.golf-brittanytourism.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.