Hengels uitwerpen in Noorwegen


Sommige mensen zullen al die naar water happende ver geopende vissenbekken een onsmakelijk gezicht vinden, maar er zijn er ook die het als hoogtepunt van hun vakantie beschouwen als ze met zo’n gigant in de armen op de foto kunnen. Ieder zijn eigen idee van een fijne tijd! Een Nederlander is opgegroeid met water. Rivieren, het IJsselmeer en de Noordzee. Hou je van water en watersport, dan is Noorwegen een ideale bestemming. De Atlantische Oceaan, het Kattegat, de imposante fjorden, de bruisende rivieren en duizenden meren bieden tal van mogelijkheden voor uitdagende watersportactiviteiten. En daarbij volop prachtige en afwisselende natuur, rust en ruimte als heerlijke extraatjes. Zout of zoet, in het noorden of in het zuiden, aan de westkust of in het binnenland: overal is water.

Liefhebbers van zeevissen komen in Noorwegen dan ook volop aan hun trekken. Vanaf de wal of vanuit een bootje op zee kun je kabeljauw, pollak, koolvis, makreel, platvis en nog veel meer soorten vangen. En er is zoveel ruimte op de kant en op het water dat je een viswereld voor je zelf zult hebben. En die viswereld is niet ver weg. De kust van Zuid Noorwegen bijvoorbeeld is een prima locatie voor een fijne visvakantie. Een tip: Farsund Resort, gelegen aan de Noorse zuidkust op anderhalf uur rijden van Kristiansund en op twee en half uur rijden van Stavanger, is helemaal ingericht voor de enthousiaste sportvisser.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.