Homestays in Maleisië populair

Homestays in Maleisië zijn populair

Maleisië biedt homestay pakketten aan. Zo’n pakket bestaat, bijvoorbeeld in de deelstaat Sabah, uit overnachtingen (bijvoorbeeld in een traditioneel Rungus longhouse), retourvlucht tussen Kota Kinabalu en Kudat en activiteiten, zoals voedsel zoeken in het bos en een mangrovewandeling. Je slaapt bij een Maleisiër thuis. Op deze manier kun je kennis maken met de lokale cultuur.

En dat niet alleen. Veel van de homestay locaties bevinden zich op het platteland en zij gaan er economisch op vooruit.“Zij zijn niet langer afhankelijk van de landbouw of producten uit het bos. Het homestay programma is een andere manier om de lokale culturen en manier van leven onder de aandacht te brengen. Een homestay package betekent niet alleen accommodatie, maar is een lifestyle-ervaring waarbij buitenstaanders kunnen proeven van de lokale smaken. We willen laten zien dat Maleisië een multicultureel land is, waar mensen met verschillende etnische achtergronden en culturen met elkaar in harmonie leven.” zegt de Maleisische Minister van Toerisme, Dr. Ng Yen Ye.

In Sabah, één van de twee deelstaten van Maleisisch Borneo, verdubbelde in 2011 het aantal toeristen dat gebruik maakte van het homestay aanbod naar in totaal 34.578. Ook dit jaar zet de populariteit van de homestays in Sabah door, met 7.714 bezoekers in de eerste vier maanden.

Er is ook een App gemaakt voor Iphone, Android en Blackberry. De app is de downloaden via deze website. Voor meer informatie over het homestay aanbod ga je hier heen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.