Indonesië introduceert batik in Nederland

Een modeshow met Batik ontwerpen

Batik is een Indonesische schilderkunst, Batikken is een manier om lappen stof met verf van decoratie te voorzien. Daarnaast is het een oude kunstvorm. Je ziet deze manier om stof te bedrukken steeds vaker terug in de Europese mode. Dit is ze in Indonesië ook opgevallen en daarom hebben ze een Batik ontwerp-wedstrijd voor Nederlanders georganiseerd. Dus ben jij een modeontewerper en zie je wel wat in deze kunstvorm dan kun je tot 1 juli je ontwerpen insturen.

Batik is in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Indonesië.En er is ook een festival omheen namelijk het Solo Batik Carnival. Batik hoofdstad van Indonesië is Solo. Solo ligt vlakbij Jogjakarta op Java. In het kleine en relatief onbekende Solo vindt jaarlijks het Solo Batik Carnival plaats. Een indrukwekkend evenement, waarbij de lokale bevolking op feesteslijke wijze haar respect betuigt voor de traditionele drukkunst batik. Ben je in Solo? Breng dan zeker een bezoek aan het Batik Museum Danarhadi. Dit jaar is het Solo Batik Carnival op 30 juni 2012.

Maar waarom nu een ontwerpwedstrijd? Het doel van de wedstrijd is het bevorderen van de culturele uitwisseling tussen Indonesie en Nederland, maar je kan er ook €3000,- mee winnen.

Wil je meer weten of meedoen? Ga dan naar de website.

Filmpje van het Solo Batik Carnival

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.