Kitzbüheler Alpen biedt 29 themawegen

Wandelen in Tirol

Als wandelliefhebber kun je je hart ophalen in de Alpen deze zomer. In Tirol hebben ze 29 wandelroutes aangelegd, bij elkaar is dit  2.500 kilometer. Dus er is in ieder geval keuze genoeg. Je kunt ervoor kiezen om langs boerderijen en watervallen te lopen. Er is zelfs een route langs filmopname locaties. Er zijn wandelingen voor elk niveau dus iedereen kan zich vermaken. Je kan een familiewandeling maken of een meerdaagse wandeltocht doen. Daarnaast kun je met een gids de mooie plekjes van Tirol ontdekken. Wil je alleen lopen?  Dan kun je via het online toertochten-portal routebeschrijvingen, hoogteprofielen, GPS-downloads, Google kaarten en tips vinden.

De goed onderhouden wandelroutes maken van de Kitzbüheler Alpen een echt wandelparadijs. Bewandel met een gids één van de 29 themawandelroutes en kom meer te weten over de vakantieregio Kitzbüheler Alpen. Deelname aan de themawandelingen met gids zijn zowel voor volwassenen als kinderen spannend en afwisselend.

Wandelaars met een goede conditie kiezen voor de veeleisende bergtochten en meerdaagse wandelingen met overnachtingen in een berghut. Zoals de ‘Huttenronde’ door het prachtige almlandschap van Kitzbühel naar Jochberg. Maar ook families kunnen prima wandelen in deze regio van Tirol. De speciale familiewandelingen in de Kitzbüheler Alpen variëren van 1,5 tot 8,5 kilometer. Door gebruik te maken van de bergliften, word je comfortabel naar boven gebracht om vervolgens, met het hele gezin, uitgerust aan de wandeling op hoogte te beginnen.

De Oostenrijkse keuken is beroemd om regionale en landelijke gerechten. Ook de Tiroler keuken kent een aantal voedzame lekkernijen zoals ‘Gröstl’, ‘Käsespätzle’ of ‘Pressknödel. Culinaire wandelroutes leiden de gasten via de mooiste wegen naar de beste berghutten voor een voedzame maaltijd gemaakt van lokale specialiteiten. Het wisselende programma van de culinaire wandelingen hebben voor ieder wat wils. Vroege vogels kunnen kiezen voor een wandeling met een houthakkersontbijt op de berg, andere weer voor een dorpswandeling met een kaasproeverij in de loop van de ochtend. Naast avondwandelingen vinden er ook meerdaagse culinaire wandelroutes plaats.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.