Leef als Crusoe op Corsica

Op Corsica worden dit soort Cursoe huisjes gebouwd en verhuurd, voor mensen die echt ‘back to basic’ vakantie willen vieren.


Het eiland Corsica blijkt ook dit jaar weer een populaire zomerbestemming. Het is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende wegen langs de kust, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes. Toch staat de drie-eenheid zon, zee en strand voorop bij de Nederlandse vakantieganger, concludeert Het Frankrijk Huis. Zij voegde dan ook twee échte strandlocaties toe aan hun Corsica aanbod op www.frankrijkhuis.nl.

1. Aan de baai van Santa Giulia, één van de mooiste aan de oostkust, liggen op een met pijnbomen begroeide landtong zo’n zestig strandhuisjes, alle op slechts 10 tot 20 meter van zee. De volledig houten huisjes zijn basic maar compleet, inclusief kleine badkamer, keuken en living annex slaapkamer voor max. 3 personen. Het buitenleven komt het meest tot zijn recht op het terras, altijd voorzien van eigen hangmat. Een ode aan het Robinson gevoel, want hier hoor, zie en ruik je de zee.

2. Aan de westkust, bij het havenstadje Ile Rousse, is dit voorjaar een strak wit gebouw herrezen. Het herbergt zes hippe appartementen met groot terras, pal aan het zandstrand gelegen. De inrichting is supermodern en uiterst luxueus. Een eigen zwembad met ligbedden biedt extra comfort voor de zonaanbidders. Deze Moby Dick strandhuisjes en Dary Beachhouses maken onderdeel uit van het Terug naar Zee zomeraanbod van Het Frankrijk Huis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.