Leest u de Wereldkrant al?

Leest u de Wereldkrant al? 11
De Wereldkrant van de Wereldomroep schijnt een onbekend fenomeen te zijn, tenminste in mijn kringen. Toen ik laatst een enthousiast verhaal over deze gratis voorziening van de Wereldomroep vertelde, zag ik allemaal verbaasde gezichten om mij heen. Tijdens je vakantie naar een krakende kortegolfzender luisteren is zó jaren negentig! Radio is sowieso een afgedaan medium op die vrije dagen. Vroeger misten we al de ochtenduitzending van de omroep omdat we er doorheen sliepen en als we dan wel luisterden moest je je door allerlei oninteressante onderwerpen heen waden. En naar buitenlandse radio luisteren is een straf, weten we allemaal (behalve in Engeland dan misschien). Van Top 40-muziek hebben ze nergens gehoord: je hebt alleen rap rebbelende Franse presentatoren die heel, heel soms een (onbekend) Frans plaatje draaien.

Blijkens de pagina van de Wereldomroep schijnt de Wereldkrant (gelukkig) de overheidsbezuiniging met atoombomkracht overleefd te hebben. Nieuws voor de Nederlandse toerist wordt in hoofdzaak via internet verspreid. Hoewel tegenwoordig vrijwel elke camping wifi heeft is het – klik, klik, klik – niet handig om je ongemakkelijk zittend bij de receptie door het nieuws heen te banen. De Wereldkrant krijg je (nogmaals: Gratis, eat your heart out Telegraaf) elke morgen om 7 uur als pdf in je mailbox. Zeven dagen per week een krant van 7 tot 8 A4-tjes met het belangrijkste nationale-, internationale- en sportnieuws. Dus die hengel je (bij de receptie) even binnen, om hem dan offline voor je tent rustig te lezen met z’n allen. En het mooie is: je kunt ook aangeven waar je naar toe op vakantie gaat, zodat het weerbericht in de krant aan die regio is aangepast. En als je het leuk vindt kun je de krant daarna ook gewoon het hele jaar door blijven ontvangen. Is er een betere manier om het vakantiegevoel vast te houden?

Ook zo’n gratis krantje in je mailbox? Hier kun je je aanmelden.

NASCHRIFT REDACTIE: De situatie is inmiddels gewijzigd. De Wereldkrant bestaat niet meer. Er is nog kortstondig geprobeerd een betaalde versie te maken, maar die is niet van de grond gekomen, waarna de uitgave gestaakt werd in november 2012.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.