Midzomernachtduik in zwembad


Spannend om eens in het donker in het zwembad te springen? Op 21 juni vindt de eerste Midzomernachtduik plaats. De Midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche. Het evenement is bedoeld voor ieder buitenbad om het zwemmen in de openlucht, zo aan het begin van het buitenseizoen, extra onder de aandacht te brengen.

De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend feest in Scandinavië op de dag dat de zon niet ondergaat. Het is eigenlijk een ode aan de zomer. Het zwemmen in de openlucht hoort als geen ander bij de zomer. Dit evenement is daarom ook bedoeld om het buitenseizoen extra onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijd, waarin veel buitenbaden met sluiting worden bedreigd, wil ZwembadBranche het buitenbad een hart onder de riem steken.

Inmiddels doen 50 zwembaden mee. De buitenbaden zijn vrij om hun eigen programma op te stellen. Een wedstrijd bommetje of een waterpolo toernooi met een BBQ en een waterdisco onder begeleiding van de plaatselijk bekende DJ. Of misschien een Aqua Zumba demonstratie om alvast in tropische sferen te komen. Wil je weten welke zwembaden meedoen? kijk dan op: www.facebook.com/midzomernachtduik. Uiteraard is de Midzomernachtduik ook te volgen via Twitter #midzomernachtduik.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.