Nieuw! Logeren bij de boer

Nieuw! Logeren bij de boer 9

Zin in een weekje boer spelen?


FarmCamps is een nieuwe Nederlandse toeristische formule, waarvoor op 30 juni de eerste locatie in Nederland opent. Op stap met de boer, dieren verzorgen en kijken waar de melk nu echt vandaan komt: bij FarmCamps kan het allemaal. Deze zomer opent de nieuwe campingformule de eerste locaties op boerderijen verspreid door heel Nederland. Met FarmCamps logeer je als gezin in een safaritent op het erf van een werkend boerenbedrijf. De campings zijn kleinschalig en zo ingericht dat kinderen volop deel kunnen nemen aan het boerenleven.

Op een FarmCamps camping gaat het boerenleven 24 uur per dag door. Kinderen krijgen een goed kijkje in de ‘boerenkeuken’ en leren spelenderwijs bijvoorbeeld dat chocolademelk niet van bruine koeien komt. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de boerderijdieren en het boerengezin organiseert verschillende activiteiten waaraan kinderen kunnen meedoen. Daarnaast beleven kids volop avonturen in o.a. de ‘Hooi Hooi Speelschuur en de Water Pret Weide’.

Bewegen en buiten spelen
FarmCamps is een initiatief van Saskia de Wit, Saskia Poulissen en Alida Dorenbosch – alle drie moeder en ambitieus om hun idee succesvol te maken. De Wit: “Kamperen bij de boer kan al jaren, wij richten ons met FarmCamps echter specifiek op gezinnen. Kinderen kunnen op onze campings naar hartenlust op avontuur, terwijl ouders het comfort hebben van een volledig ingerichte safaritent, net sanitair en op veel locaties ook een boerderijwinkel met tal van verse ingrediënten voor een lekkere maaltijd.” Dorenbosch: “Wij willen ieder kind in Nederland – samen met zijn familie – een weekend of midweek op een boerderij laten beleven. Niet alleen is dit een onvergetelijke ervaring, het is ook belangrijk dat kinderen kennismaken met het boerenleven. Wie weet anders straks nog waar ons eten vandaan komt?” Ze vult aan: “Het is algemeen bekend dat veel kinderen te weinig bewegen en buiten spelen. Op FarmCamps doen ze dat volop. Het boerenerf als speeltuin , de dieren verzorgen en natuurlijk de boer helpen!”

Met FarmCamps kun je een midweek of weekend bij de boer logeren, het hele seizoen door tegen dezelfde prijs. Overnachten doe je in een safaritent, waar je zowel binnen als buiten comfortabel met elkaar kunt zitten. Poulissen: “Je kunt zelf koken in de tent en je hebt een koelkastje tot je beschikking. Er zijn afzonderlijke slaapgedeelten voor de kinderen en ouders en je hebt je eigen toilet. In iedere tent is een grote speelkist aanwezig met zowel gezelschapsspelletjes als meer educatieve spellen. Alles is gericht op een leuke familievakantie!”

Variatie
FarmCamps gaat dit jaar van start op vier locaties, verspreid door Noord- en West-Nederland. De komende jaren wordt verdere uitbreiding gerealiseerd, vanaf dit najaar zijn voor 2013 vijf nieuwe locaties te boeken. Het streven is om 36 campings binnen vijf jaar te openen. Alle locaties zijn gevestigd bij een werkend boerenbedrijf, met een gastvrij boerengezin. FarmCamps streeft naar variatie in het aanbod. “Het doel is om verschillende types boerderijen aan te sluiten, die elk hun eigen bijzonderheden hebben. Denk aan een (biologische) melkveehouderij, akkerbouwbedrijven, maneges, tuinders en zelfs pluimveebedrijven.” Reserveren kan via www.farmcamps.nl . De eerste locaties openen eind juni hun deuren, verblijven kan tot 31 oktober. De prijzen zijn het hele seizoen gelijk, je betaalt geen toeslag voor het hoogseizoen. De exacte prijs is afhankelijk van de locatie die je kiest, boeken kan vanaf € 265,- (inclusief bedlinnen).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.