Nieuw streekpad: De Brabantse Wal

Nieuw streekpad: De Brabantse Wal 9

Wandelen in Brabant

Voor de wandel- en natuurliefhebbers in Nederland is er goed nieuws. Er is een nieuwe wandelroute in Nederland. Het streekpad De Brabantse Wal is 112 km en begint en eindigt in Bergen op Zoom. Tijdens de wandeling heb je veel hoogteverschillen en zie je  mooie panorama’s.

Vanuit Bergen op Zoom slingert het pad langs de Brabantse Wal, een zandplateau dat zich uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden. De wandelaar komt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs Brabantse dorpen en boerderijen en volgt de grens met België. Via het grensplaatsje Putte en de bossen rondom Woensdrecht eindigt de route terug in Bergen op Zoom.

Wie na de route Brabantse Wal nog niet uitgewandeld is, kan eenvoudig overstappen op één van de andere, wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s®). Bij Bergen op Zoom komen uit zes verschillende richtingen LAW’s bij elkaar. In combinatie met het nieuwe Streekpad geeft dit de wandelaar legio wandelmogelijkheden.

Streekpad De Brabantse Wal is een uitgave van Wandelnet en te bestellen via de website of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandels en VVV-kantoren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.