Nieuw zwemparadijs in de Franse Alpen

Nieuw zwemparadijs in de Franse Alpen 9

Het zwemparadijs Aquariaz 

Je gaat naar de Franse Alpen om te wandelen in de zomer of om te skiën in de winter. Dat vonden ze in Avoriaz een beetje eenzijdig worden. Daarom hebben ze Aquariaz gebouwd, een tropisch zwemparadijs in de bergen. Aquariaz heeft een (buiten)jacuzzi, een waterboom voor de kleintjes en een wildstromende rivier. Daarnaast is er een halfpipe en (klim)rotsen in het zwembad die doen denken aan de zomer- en winteractiviteiten in de bergen.

Een Nederlandse kweker zorgde ervoor dat maar liefst 1.570 tropische planten en 183 bomen in goede staat in Avoriaz werden afgeleverd. Drie reusachtige ‘Ficus Racemosa’ bomen met een stam van 1.80 m diameter nemen een centrale plaats in. Met een temperatuur van 29° in het hoogseizoen en 13° in het laagseizoen (wanneer Aquariaz gesloten is), was het noodzakelijk om plantensoorten te selecteren die goed tegen wisselende temperaturen bestand zijn.
De ontwerpers hebben zich daarom geïnspireerd door de vegetatie die op de hellingen van de Kilimanjaro groeit. Deze is namelijk onderhevig aan grote temperatuurschommelingen. Het is een unieke flora die karakteristiek is zowel voor tropische- als voor berggebieden.
Het zwembad is 100% procent duurzaam. Aquariaz haalt electriciteit voor verwarming en warm water uit biomassa.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.