Nieuwe achtbaan Movie Park Germany

Nieuwe achtbaan Movie Park Germany 9

Movie Park Germany gaat een nieuwe achtbaan bouwen

In Movie Park Germany willen ze een nieuwe achtbaan bouwen, de attractie moet af zijn in 2014. Maar waarom nu opeens een nieuwe achtbaan? Dat komt omdat ze in het Movie Park naar hun bezoekers luisteren en daarom hebben ze een enquête gehouden onder 1400 mensen. Hieruit kwam dat ze graag een nieuwe ‘Thrill attractie’ willen, dat kan natuurlijk alles zijn waar je hart sneller van gaan kloppen. Voor de mensen van Movie Park betekent dat een nieuwe achtbaan met een hoogte van 45 meter.

Nou mag je niet zomaar een nieuwe achtbaan neerzetten, zelfs niets als je een pretpark bent. Net als ieder andere gewone burger die iets nieuws wil bouwen moet je naar de gemeente voor vergunningen. Daarom is het project voorgelegd aan de commissie voor ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Bottrop.

De eerste stap om een nieuwe attractie te realiseren, is een verandering van het bestemmingsplan. Alle bouwaanvragen hoger dan 18 meter moeten worden goedgekeurd door de gemeente. Met een hoogte van ongeveer 45 meter zal vanaf 2014 deze nieuwe achtbaan in de buurt van de hoofdingang deze grens ruimschoots overschrijden. „Er is op dit moment nog niets besloten over model en fabrikant van de achtbaan“, vertelt general manager Wouter Dekkers. Het park wilde eerst de bestemmingswijziging afwachten. Het is voor de general manager vanzelfsprekend dat door de nieuwe achtbaan de voorgeschreven geluidswaarden niet overschreden worden.

De achtbaan zal worden gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 100×75 meter, die op dit moment ongebruikt bij de hoofdingang van het park ligt. General manager Wouter Dekkers informeert de aanwonenden in september over de aanstaande bouwwerkzaamheden.

Voor meer informatie over Movie Park Germany ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.