Open Cockpit Zondagen

Open cockpit zondagen in het militaire luchtvaart museum

Heb je altijd al eens zelf willen ervaren hoe het is om piloot te zijn? Dat kan nu! Bij de open cockpit zondagen in het militaire luchtvaart museum. Op deze dagen kun je zelf ervaren hoe het is om achter de stuurknuppel van een vliegtuig te zitten. Waan je zo vrij als een vogel en ontdek hoe is het is om te vliegen.

Voor het tweede jaar op rij organiseert het Militaire Luchtvaart Museum in 2012 Open Cockpit Zondagen. Op zondag 24 juni vindt de derde Open Cockpit Zondag van 2012 plaats.  Dit jaar stelt het Militaire Luchtvaart Museum op vijf zondagen, verspreid over het jaar, verschillende cockpits open voor het publiek. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers plaats nemen in de speciaal opengestelde cockpits. Iedere zondag zullen er andere vliegtuigen en helikopters toegankelijk zijn. Op 24 juni zijn dat de F-16, Agusta Bell en de NF-5.

Opleiding tot vlieger in het Flying Centre
Na eens in een echt vliegtuig of in een echte helikopter gezeten te hebben, kunnen de jonge bezoekers in het Flying Centre een opleiding tot vlieger volgen en een vlucht met een F-16 straaljager simuleren! Wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn? Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je het felbegeerde vliegbrevet!

Beleef de Open Cockpit Zondagen in het Militaire Luchtvaart Museum dit jaar op zondag 24 juni, 30 september en 25 november van 12.00 – 16.30 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.