Overnachten in een vuurtoren

Overnachten in een vuurtoren 9

Overnachten in een vuurtoren op  Istrië

De kust van Istrië is een van de mooiste en schoonste van Europa. Als je van ‘back to basic’ houdt kun je er overnachten in een vuurtoren. Istrië heeft negen vuurtorens en in vier daarvan kun je overnachten. De Istrische vuurtorens zijn versterkte stenen gebouwen met een opvallende vuurtoren en met kleine raamopeningen in de torens. Istrië is een schiereiland en wordt dus voornamelijk omgeven door zee. Het blauw van de zee eindigt bij witte rotsen of kiezelstranden om vervolgens over te gaan in groene pijnboombossen.

De kwaliteit van het water wordt vanaf mei het hele seizoen gemonitord en is aantoonbaar zeer schoon. Een bevestiging hiervan komt ook van de internationale ‘Blue Flag’ organisatie, die dit jaar 44 vlaggen toekende. Stranden waar de blauwe vlag mag worden gehesen worden zijn schoon en beschikken over de vereiste faciliteiten. De vlag staat ook voor een actieve rol in de bescherming van het natuurlijk milieu van zee en strand door het organiseren van voorlichtingsactiviteiten. In Istrië hebben tien stranden een zilveren plaquette ontvangen omdat zij tien achtereenvolgende jaren de Blue Flag eco-label hebben gehad.

Genoeg overnachtingsmogelijkheden aan de kust maar de ultieme manier van kustbeleving voor rustzoekers is natuurlijk een overnachting in een vuurtoren! De hoogste vuurtorens in Istrië zijn Porer (31m) en Savudrija (29 m). Vooral de op 2.5 kilometer uit de kust op een soort veredelde rots gelegen Porer garandeert een ‘héél ver weg van de wereld gevoel’ en de mooiste zonsondergangen van de Adriatische Zee zijn inbegrepen. Wees er snel bij want er zijn maar twee appartementen. Kapitein Giotta verzorgt de transfer naar het eiland die ongeveer 30 minuten duurt. Ook is hij beschikbaar voor voedselvoorraden en uitstapjes naar het vaste land. Een aanrader is Kaap Kamenjak. Vorig jaar door Loneley PLanet nog aangeprezen als een van de tien mooiste afgelegen stranden van het Middellandse Zeegebied.

Voor meer informatie over overnachten in een vuurtoren ga je naar de website. Meer informatie over Istrië in het algemeen is hier te vinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.