Panamá vaker bezocht per boot

Bezoekers komen naar Panamá, onder andere voor dit soort vakantiehuisjes.


Blijkens de cijfers één van de populairste vakantiebestemmingen van Latijns Amerika. Opvallend daarbij is dat steeds meer bezoekers per boot (lees: Cruise) het land aandoen. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn de bezoekersaantallen gestegen met 5,7%, ruim 23.000 toeristen, ten opzichte van dezelfde periode in 2011. In 2012 hebben bezoekers in Panamá ook nog een slordige 66 miljoen dollar extra uitgegeven; een stijging van 20%.

2012 een goede start
Volgens cijfers van de Autoridad de Turismo Panamá (ATP) bezochten dit jaar bijna 430.000 bezoekers Panamá in de maanden januari en februari. Dat waren er 406.000 in dezelfde periode in 2011. De meeste toeristen arriveren in Panamá per vliegtuig op Tocumen International Airport. Het vliegveld in Panamá City verwelkomde in januari en februari 266.000 bezoekers. Een toename van 18,9% vergeleken met vorig jaar. Tweede meest gebruikte toegangsroute is de steeds populairder wordende waterweg: ruim 112.000 vakantiegangers arriveerden per boot.

21.000 hotelkamers…
De eerste twee maanden van dit jaar was de bezettingsgraad van de hotels in Panamá 63%. Een stijging van 3,8% ten opzichte van vorig jaar, die grotendeels te danken is aan de viering van het bruisende carnavalseizoen. De Republiek Panamá telt 604 geregistreerde accommodaties, met 21.290 kamers en 31.812 bedden. De Republiek Panamá is een land in Centraal Amerika en grenst aan Costa Rica en Colombia. Panamá heeft 3,5 miljoen inwoners en staat vooral bekend om het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Panamá heeft een tropisch klimaat en een totaaloppervlakte van 75.990 km2. Meer informatie: www.visitpanama.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.