Paspoort voor alle kinderen


Wie met zijn kinderen op reis wil gaan moet er voor zorgen dat ze een eigen paspoort hebben. Vanaf 26 juni is dat wettelijk verplicht. Overigens is dat niet echt nieuw, want het besluit is al in 2009 genomen, dus het mag eigenlijk geen verrassing zijn. De overheid schrijft zelf: “Kinderen moeten vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Dit geldt zowel voor reizen naar landen binnen als buiten Europa. Verwacht wordt dat dit zal leiden tot een aanzienlijk hoger aantal aanvragen dan normaal. Daardoor kan de wachttijd voor een paspoort of identiteitskaart fors oplopen.” En: “Het vervallen van de geldigheid van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw eigen paspoort. Uw document blijft geldig tot de datum einde geldigheid die in het paspoort is aangegeven.” De hele regelgeving is hier te vinden.

Schiphol-tv heeft een reportage gemaakt over hoe tegen deze verandering wordt aangekeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.