Peddelen bij de poolcirkel

Peddelen bij de poolcirkel 9

Kajakken in Noorwegen

Er zijn nog maar weinig plekken waar de mens de natuur nog niet veranderd heeft. In Noorwegen zijn ze dan ook heel zuinig op de ongerepte natuur die ze nog hebben. Ze hebben een aantal tips om deze vakantie duurzaam door te brengen in Noorwegen. Een daarvan is kajakken en zo genieten van de ruige natuur van de Helgeland.

De kajakken zijn te huren bij het Havnomaden Kayak Centre. Dit is gevestigd ten noorden van de Vega archipel, een eilandengroep die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ten zuiden van de poolcirkel. Een oud gerestaureerd gebouw is het onderkomen voor kajakkers. En in de pub kunnen ’s avonds enthousiaste verhalen worden verteld over de avonturen op zee.  In het Kajak Centrum Verhuren ze kajaks, cursussen en tochten onder leiding van een gids. En het Havnomaden Kayak Centre is een gecertificeerde Noorse organisatie voor ecotoerisme.

Helgeland is een geweldige bestemming om te kajakken, zoals je zelf kan ervaren als je door een doolhof van beschutting gevende, vlakke eilanden peddelt met als decor de hoge bergtoppen. Je kan bezoekjes brengen aan pittoreske vissersdorpjes en genieten van de ongerepte natuur met zijn vogelrijkdom.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Peddelen bij de poolcirkel 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.