Pleinfeesten nieuw in Efteling

Pleinfeesten nieuw in Efteling 9

De Efteling gaf een prijs aan de ‘meest sprookjesachtige straat’


Het Zeven Pleinen Festijn is een nieuw evenement in de Efteling dit jaar. Op de zeven zaterdagen blijft het park tot middernacht open en is er op zeven pleinen de hele avond speciaal entertainment in zeven verschillende sprookjesachtige sferen. Van internationaal circus-talent tot Franse Can Can, van Zuid-Amerikaanse salsa tot een ruige DJ met een primadeluxe mix van muziek en entertainment. Het Zeven Pleinen Festijn brengt met vele artiesten een zinderend theaterfestival-sfeertje met voor ieder wat wils. En elke week verzorgt een andere BN’er een verrassingsoptreden op één van de zeven pleinen. Natuurlijk zijn het Sprookjesbos en alle attracties deze avonden prachtig feeëriek verlicht. Er is tijd genoeg om de favoriete attracties als Joris en de Draak en de parkshow Raveleijn te bezoeken. Of een pannenkoek te eten bij themarestaurant Polles Keuken. De avond wordt op z’n mooist als Aquanura in al haar kleurenpracht de krachtige fonteinen tot aan de hemel laat rijken, begeleid door muziek en speciale effecten… Met deze derde grootste watershow van de wereld is de Zeven Mijls Zomer compleet.

Zeven Mijls Zomer
De Efteling Zeven Mijls Zomer duurt van 9 juli t/m 26 augustus. Het park is dan dagelijks tot 20.00 uur geopend. Er zijn zes voorstellingen van de spectaculaire parkshow Raveleijn, waarin vijf ruiters de strijd aan gaan met de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn. In het Efteling Museum is een speciale expositie over 60 jaar Efteling.
Het dagje uit kan worden besloten met een bezoek aan de jubileumshow Aquanura op de Vonderplas van Fata Morgana. Aquanura is volgens het pretpark de derde grootste watershow van de wereld met elementen als water, vuur, (Efteling)muziek en licht. Er zijn elke avond meerdere voorstellingen van ca. 10 minuten. Het is zelfs mogelijk om losse avondkaarten aan te schaffen om speciaal tijdens deze late uurtjes het park te bezoeken.

Zeven Pleinen Festijn
Op de zaterdagen 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus is het park geopend tot middernacht. Vrolijke lampionnen wijzen de weg naar de zeven sferen waar parkbezoekers even kunnen kijken, rondneuzen en genieten van live-entertainment in combinatie met een hapje en een drankje. Op de Brink, het Witte Paardplein, het Carnaval Festivalplein, het Ruigrijkplein, het Pirañaplein, het Fata Morganaplein en het Steenbokplein zijn optredens van artiesten, acrobaten, muziekanten en performers. Actuele informatie is te vinden op www.efteling.com/zevenmijlszomer.

Deze week deelde de Efteling ook een prijs uit voor ‘de meest sprookjesachtige straat’. De prijs kwam in Vlaanderen terecht. De Boonsstraat in Kalmthout is uitgeroepen tot De Meest Sprookjesachtige Straat. Voor haar 60e verjaardag ging de Efteling op zoek naar de mooist versierde sprookjesstraat. Alle inwoners werden door enkele Kabouters, Roodkapje en Oma uitgenodigd voor bezoek aan de Efteling met de héle straat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.